Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σε κρίσιμο σημείο» και χωρίς καύσιμα η κατάσταση στη Γάζα, λέει ο ΟΗΕ
Μέχρι στιγμής, κανένα από τα 569 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασαν στον θύλακα δεν έχει μεταφέρει καύσιμα - «Ολοένα και περισσότερες μονάδες κλείνουν»
Τεράστιο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων αντιμετωπίζει η Γάζα, κι ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Γενς Λάρκε κανένα από τα 569 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν φτάσει στον θύλακα, δεν έχει μεταφέρει καύσιμα. Σύμφωνα με τον Λάρκε, οι υπηρεσίες στη Γάζα είναι κοντά «σε κρίσιμο σημείο».
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς είχε δηλώσει ότι υπήρχε «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος καυσίμων στην υπό ισραηλινή πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.
«Ολοένα και περισσότερες μονάδες κλείνουν, ολοένα και περισσότερα ζωτικής σημασίας μέσα τελειώνουν», δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην ίδια ενημέρωση, αναφερόμενος στις προμήθειες καυσίμων.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.