Γάζα: Ασφαλή διάδρομο για την μετακίνηση πολιτών προς το νότο, άνοιξε ο ισραηλινός στρατός - Δείτε βίντεο

Γάζα: Ασφαλή διάδρομο για την μετακίνηση πολιτών προς το νότο, άνοιξε ο ισραηλινός στρατός - Δείτε βίντεο

Πάνω από 630 ξένοι πολίτες πέρασαν σήμερα από τη Ράφα

gaza_ekkenosi
Το άνοιγμα διαδρόμου για τη μετακίνηση πολιτών που βρίσκονται στη Γάζα προς τα νότια της Λωρίδας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που συνοδεύεται και από αντίστοιχο βίντεο, ο διάδρομος θα είναι ανοιχτός και ασφαλής μέχρι τις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ενώ η αρμόδια υπηρεσία του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως «χιλιάδες» είναι οι κάτοικοι της Γάζας που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο διάδρομο για να φύγουν από την εμπόλεμη Γάζα.



Κλείσιμο
Ο δρόμος επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στο βορρά να ταξιδέψουν προς το νότο, όπου οι δυνάμεις των IDF δεν επιχειρούν ακόμη στο έδαφος - αν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Λωρίδα.

Την ίδια στιγμή πάντως, το υπουργείο Πληροφοριών της Χαμάς υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση του IDF αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου. «Ο στρατός συγκέντρωσε δεκάδες Παλαιστίνιους που ζήτησαν να κατευθυνθούν προς το νότο και τους φωτογράφισε με ταπεινωτικό τρόπο, για να παρουσιάσει ένα επιχείρημα ότι υπάρχει ροή προσφύγων προς τα εκεί» τονίζει η παλαιστινιακή οργάνωση.

Πάνω από 630 ξένοι πολίτες πέρασαν σήμερα από τη Ράφα

Την ίδια στιγμή, η διεύθυνση του σημείου ελέγχου της Ράφα δημοσίευσε νέους καταλόγους των κατόχων ξένων διαβατηρίων που απομακρύνθηκαν από τον θύλακα.

Σύμφωνα με τους καταλόγους που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ εκείνων που απομακρύνθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη: πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, των Φιλιππίνων, της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, του Καναδά, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Συνολικά έχει αναρτηθεί μέχρι στιγμής ένας κατάλογος 636 ατόμων.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου 'λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές - Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα


Φωτογραφίες: Σε σακούλα δώρου με ουίσκι ήταν η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 39χρονο Ουκρανό ταγματάρχη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης