Γαλλία – απεργίες: Επεισόδια στο Παρίσι - Εισβολή στα γραφεία της BlackRock

Γαλλία – απεργίες: Επεισόδια στο Παρίσι - Εισβολή στα γραφεία της BlackRock

Στην 11η πανεθνική απεργία για το συνταξιοδοτικό διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας – Συνάντηση συνδικαλιστών με την πρωθυπουργό Μπορν

paris_blackrock_1
Δεκάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, εισέβαλαν σήμερα, Πέμπτη, στα κεντρικά γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας BlackRock στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜE.

Τραγουδώντας δυνατά το αγαπημένο τραγούδι των διαδηλωτών, «On est là» («Είμαστε εδώ»), οι Γάλλοι αποχώρησαν από το κτίριο ύστερα από περίπου μισή ώρα, έχοντας ρίξει κροτίδες.

Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Le Parisien», ο οποίος ήταν παρών όταν έγινε η έφοδος, αναφέρει ότι οι διαδηλωτές με καπνογόνα στα χέρια τραγουδούσαν, μεταξύ άλλων, «Αντί! Αντι! Αντικαπιταλιστικό!».

Paris: railway workers briefly invade iconic financial building | AFP


Κλείσιμο


paris_blackrock_2
paris_blackrock_2
paris_blackrock_1


Η δράση είχε στόχο να «δώσει ορατότητα στον αγώνα» και «να καταγγείλει τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία», ακριβώς εκεί που υπάρχουν «άφθονα χρήματα για τη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού μας συστήματος», αναφέρει ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Η έφοδος στο ιστορικό κτίριο Centorial κοντά στην περιοχή Grand Boulevards του Παρισιού, διήρκεσε 20 λεπτά, δήλωσε στο Reuters η 51χρονη διαδηλώτρια Ονί.

«Η κυβέρνηση θέλει να αναγκάσει τους ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους με ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία, ωστόσο γνωρίζουμε ότι μόνο οι πλούσιοι θα επωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε η Γαλλίδα δασκάλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες, μια διασυνδικαλιστική επιτροπή είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας Ελιζαμπέτ Μπορν, την πρώτη από την έναρξη της εκτεταμένης κινητοποίησης των Γάλλων πολιτών κατά της μεταρρύθμισης.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και κατέληξε σε αποτυχία.

Από το πρωί οι γαλλικές αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων με τους διαδηλωτές να συμμετέχουν στην 11η πανεθνική απεργία για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Περίπου 740.000 διαδηλωτές διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλη τη χώρα ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δεκάδες συλλήψεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», για την τήρηση της τάξης, 11.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική επικράτεια, εκ των οποίων 4.200 μόνο στο Παρίσι.

Ενώ η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία μεταθέτει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη από τα 62 που είναι σήμερα, έχει εγκριθεί οριστικά από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, τα συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη τους καλώντας τους Γάλλους να ξεχυθούν εκ νέου στους δρόμους.



Ειδήσεις σήμερα:

Αρπαγή ανήλικης στην Ομόνοια: «Το κορίτσι μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο με μπούρκα», σύμφωνα με μαρτυρία

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 10 κοντέινερ με 145.000 μπουκάλια με ποτά «μπόμπες» - Δείτε βίντεο

Κολωνάκι: Καταγγελία ανήλικης πως της έδωσαν σφηνάκι με ναρκωτική ουσία και τη βίασαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης