Ουκρανία: Έχει ξεκινήσει «άμεση εκκένωση» της Κριμαίας από Ρώσους πολιτικούς και στρατιωτικούς, λέει το Κίεβο

Ουκρανία: Έχει ξεκινήσει «άμεση εκκένωση» της Κριμαίας από Ρώσους πολιτικούς και στρατιωτικούς, λέει το Κίεβο

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ανέφεραν πως οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να μετεγκαθιστούν τις οικογένειές τους στη Ρωσία

oikogeneies_krimaia
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια «επείγουσα εκκένωση» της Κριμαίας από Ρώσους πολιτικούς, αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικούς διοικητές, όπως δήλωσε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας.

Στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Κριμαίας και της νότιας Ουκρανίας, Ρώσοι πολιτικοί, αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικοί διοικητές έχουν αρχίσει να απομακρύνονται και να «μετεγκαθιστούν επειγόντως τις οικογένειές τους» πίσω στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών σημείωσαν ότι Ρώσοι υπήκοοι «προσπαθούν κρυφά να πουλήσουν τα σπίτια τους και να απομακρύνουν επειγόντως τους συγγενείς τους από τη χερσόνησο».

Πέρα από την Κριμαία, σε εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται η απομάκρυνση ρωσόφιλων και από το Χάρκοβο, σε μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη μαζική ανακατάληψη περιοχών της περιφέρειας από τους Ουκρανούς. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του Ria Novosti ανέφερε πως ο Ρώσος υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων στο Χάρκοβο να εγκαταλείψουν την περιοχή κατά βούληση και να μεταβούν στη Ρωσία. Παράλληλα, χαρτακτήρισε «πλαστές» τις πληροφορίες πως εκπαιδευτικοί με ρωσική καταγωγή εργάζονται στην περιφέρεια.

«Όλοι όσοι βρίσκονταν στο έδαφος της περιοχής του Χαρκόβου, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί που εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν από εκεί, είχαν μια τέτοια ευκαιρία, τους την δώσαμε», εξήγησε ο υπουργός.

Αυτοί οι εκπαιδευτικοί πήγαν σε Μπέλγκοροντ και Ροστόφ καθώς και στο Κρασνοντάρ, ενώ, όπως πρόσθεσε ο Κράβτσοφ, έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 33.590 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 129 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Το Κίεβο ζητά από τη Δύση όπλα για να «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης