Ενεργειακή κρίση - Κομισιόν: «Στόχος η μείωση χρήσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%» είπε η φον ντερ Λάιεν

Ενεργειακή κρίση - Κομισιόν: «Στόχος η μείωση χρήσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%» είπε η φον ντερ Λάιεν

«Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου σε ολόκληρη την ΕΕ είναι πλέον σε ισχύ» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν - Η Ελλάδα έχει εκφράσει την αντίθεσή της

ursula_ee
Με ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανέλαβε το σχέδιο της Επιτροπής για μείωση 15% στη χρήση φυσικού αερίου από τα κράτη-μέλη, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα εφοδιασμού μέσα στο χειμώνα, έπειτα από τα «παιχνίδια» της Ρωσίας.

«Βλέπουμε πώς η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όπλο τις ενεργειακές προμήθειες. Πρέπει να μειώσουμε το συντομότερο την εξάρτηση της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να τα αντικαταστήσουμε» είπε η φον ντερ Λάιεν.



Και συνέχισε: «Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου σε ολόκληρη την ΕΕ είναι πλέον σε ισχύ. Πολλά κράτη-μέλη έχουν ήδη λάβει πολύτιμα, εθελοντικά μέτρα για την επίτευξη του στόχου μας: Μαζί, επιδιώκουμε τη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 15%. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

Σημειώνεται, πάντως, πως η Ελλάδα έχει ταχθεί κατά της μείωσης 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου. «Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου» έχει αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας πως «έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκε ο Πακιστανός - «Η Νικολέττα μου ζήτησε να γίνω χριστιανός και λογομαχήσαμε»

314 θάνατοι και 120 διασωληνωμένοι λόγω Covid την εβδομάδα 1-7 Αυγούστου

Πού θα κάνει έρευνες το Αμπντολχαμίντ Χαν - «Δεν θέλουμε την άδεια κανενός», είπε ο Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης