Βρετανία: Συνεχίζεται το αλαλούμ στα αεροδρόμια με πολύωρες καθυστερήσεις

Βρετανία: Συνεχίζεται το αλαλούμ στα αεροδρόμια με πολύωρες καθυστερήσεις

Η σημερινή απεργία στο μετρό του Λονδίνου θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα

aerodromia
Xιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο μετά την ακύρωση έως και 200 πτήσεων. Την ίδια ώρα, η απεργία στο μετρό του Λονδίνου που ξεκινάει σήμερα, εντείνει το πρόβλημα των μετακινήσεων στη Γηραιά Αλβιώνα.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί ταξιδιώτες παραμένουν «κολλημένοι» στα αεροδρόμια.

Οι ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα στα συστήματα πληροφορικής και οι κακές καιρικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη, που οδήγησαν σε περιορισμούς στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνονται για αυτό το χάος.



Σημειώνεται ότι, οι αερομεταφορείς απέλυσαν περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους στη Βρετανία τα τελευταία δύο χρόνια, όταν τα αεροπορικά ταξίδια σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των περίφημων lockdowns.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έχει 40% λιγότερο άμεσα απασχολούμενο προσωπικό από ό,τι είχε πριν από την πανδημία, ενώ η EasyJet έχει απολύσει το 10% των εργαζομένων της.



Κλείσιμο
Εκτός από τα βρετανικά αεροδρόμια, αρκετοί κόμβοι σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης πληγεί από ελλείψεις προσωπικού και καθυστερήσεις αυτή την εβδομάδα, όπως το Δουβλίνο, το Παρίσι, το Λος Άντζελες, το Τορόντο και το αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ.

Το Σάββατο, ο ολλανδικός εθνικός αερομεταφορέας KLM ακύρωσε όλες τις πτήσεις του από προορισμούς της Ευρώπης προς το Σίπχολ , σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τον συνωστισμό των επιβατών. Δήλωσε επίσης ότι προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού και την καταβολή υψηλότερων μισθών.

Το χάος στα αεροπορικά αεροδρόμια δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί καθώς χθες η αεροπορική εταιρεία ΕasyJet ακύρωσε 80 πτήσεις «λόγω του συνεχιζόμενου δύσκολου περιβάλλοντος», ενώ οι επιβάτες της υπερταχείας Eurostar αντιμετώπισαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις λόγω προβλημάτων ηλεκτροδότησης κοντά στο Παρίσι.

Η συντριπτική πλειονότητα των χθεσινών ακυρώσεων στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ ήταν πτήσεις της ΕasyJet, αλλά των British Airways, Wizz Air και Vueling .

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για την Βασίλισσα Ελισάβετ, οι Βρετανοί, επιστρέφοντας στα σπίτια τους βρέθηκαν αντιμέτωποι και με την απεργία στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας Λονδίνου που ξεκίνησε σήμερα.

Η διεύθυνση του μετρό συνέστησε στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως αύριο στις 8 το πρωί. Πάντως η σημερινή ημέρα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη για τους Λονδρέζους, καθώς η 24ωρη απεργία αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες.

Η διοίκηση της εταιρείας προειδοποίησε το κοινό για πολύ σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των συρμών και μεγάλες καθυστερήσεις από την έναρξη της βάρδιας έως αύριο το πρωί καθώς τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετέχουν στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι απεργούν για την πρόθεση της Ένωσης Μεταφορών του Λονδίνου να προχωρήσει στην περικοπή 600 θέσεων εργασίας προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό κόστος.



Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ το κλίμα για Χάρι και Μέγκαν - Έφυγαν άρον άρον πριν ολοκληρωθεί το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι - Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ο Μπόρις Τζόνσον - Σήμερα η ψηφοφορια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης