Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός

johnson_boris1
Ο Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής, ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922 στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γκράχαμ Μπρέιντι επιβεβαίωσε ότι 54 βουλευτές ζήτησαν πλήρη ψηφοφορία και θα διεξαχθεί μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. Ο σερ Γκράχαμ δήλωσε σε δήλωσή του: «Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος έχει ξεπεραστεί».

«Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά. Θα γίνει ανακοίνωση σε χρόνο που θα ενημερωθεί. Οι ρυθμίσεις για την ανακοίνωση θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα». Η ανακοίνωση ήρθε αφότου ο πρώην υπουργός Τζέσι Νόρμαν - μακροχρόνιος υποστηρικτής του πρωθυπουργού - τον κατηγόρησε για «γκροτέσκ» συμπεριφορά για το Partygate σε μια εξευτελιστική επιστολή.

norman-1


Σχεδόν 30 βουλευτές των Τόρις προέτρεψαν δημοσίως τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί εν μέσω των αποκαλύψεων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περισσότεροι βουλευτές θέλουν ιδιωτικά να φύγει και ότι αρκετές επιστολές που απαιτούσαν ψήφο εμπιστοσύνης έχουν υποβληθεί για να πυροδοτήσουν μια τέτοια αναμέτρηση.

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα θα προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες μηνών για την ηγεσία του, δήλωσε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

"Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει", σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα", κατέληξε.



Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεψε την παράσταση ο πρίγκιπας Λούις στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Η «κατάρα των στρατηγών»: Κι άλλος υψηλόβαθμος του Ρωσικού στρατού σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Ποιοι βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Οικονομικού Εισαγγελέα για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης