Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες από ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο
Οι Ρώσοι «σκορπούν τον θάνατο, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού», κατήγγειλε ο κυβερνήτης της περιοχής
Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν από τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram, στη διάρκεια της ημέρας επλήγησαν κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο. «Τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα κι άλλοι δέκα τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό πυροβολικό έπληξε σφοδρότερα τα βόρεια περίχωρα της πόλης.
Οι Ρώσοι «σκορπούν τον θάνατο, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού», κατήγγειλε.
Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με περίπου 1,5 εκατ. κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται σχεδόν 40 χιλιόμετρα μακριά από τα ρωσικά σύνορα.
Αποτέλεσε στόχο σφοδρών επιθέσεων επί αρκετές ημέρες κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αλλά παρέμεινε υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.