Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια πέθανε η Μαλένα σε ηλικία μόλις 3,5 ετών

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια πέθανε η Μαλένα σε ηλικία μόλις 3,5 ετών

Μιλούν οι γείτονες της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου - Παράταση έξι μηνών για την εκταφή ζητά η οικογένεια της Πισπιρίγκου

malena_1
Σαν σήμερα, η μικρή Μαλένα της οικογένειας Δασκαλάκη (δεύτερο κατά σειρά παιδί στην οικογένεια) είχε πεθάνει προ τριετίας, δηλαδή στις 13 Απριλίου 2019 και σε ηλικία 3,5 ετών, ενώ έπασχε από «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου».

«Η μητέρα είναι στη φυλακή κι ο πατέρας εξαφανισμένος από την Πάτρα» λένε οι γείτονες του ζευγαριού στο protothema.gr που καθημερινά αφήνουν ένα λουλουδάκι κι ανάβουν ένα κεράκι έξω από την πόρτα του σπιτιού, όπου έζησαν τα τρία αγγελούδια.

«Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια ήμασταν εδώ κοντά στον Μάνο και τη Ρούλα και θρηνούσαμε τη Μαλένα μας. Που να ξέραμε τι τραγωδία κρυβόταν πίσω από αυτά τα παιδάκια. Τώρα, κανείς ... Η Ρούλα στη φυλακή κι ο Μάνος εξαφανισμένος από την Πάτρα. Ανάβουμε κεράκια στη μνήμη της Μαλένας αλλά και των άλλων παιδιών» λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα και φίλη του ζευγαριού.

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια είχε πεθάνει η Μαλένα / τι λένε γειτονες του ζευγαριού στο πρώτο θέμα


Παράταση έξι μηνών για την εκταφή ζήτησε η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαλένα βρίσκεται σε κοινοτάφιο και τις επόμενες μέρες είχε προγραμματιστεί να γίνει η εκταφή ώστε να μεταφερθεί στο μνήμα όπου βρίσκεται η αδερφή της Τζωρτζίνα. Η αδερφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη και Δήμητρα ζήτησαν παράταση έξι μηνών για την εκταφή.

Κλείσιμο
Στο πόρισμα του πραγματογνώμονα ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη επισημαίνεται πως «η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13/4/2019 από αδιευκρίνιστα αίτια». Συγκεκριμένα, «με την νεκροτομή δεν διαπιστώθηκε προφανής αιτία θανάτου, με την τοξικολογική εξέταση δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε εκτεταμένη κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια».

Η 3,5 χρονών Μαλένα είχε εισαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2019 στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε ένα σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας 8 ημερών, στο οποίο, κατά πληροφορίες, το παιδί είχε πολύ καλή απόκριση, ενώ η γενική της κατάσταση θεωρήθηκε εξαιρετική, με βάση τον βιοχημικό έλεγχο μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας. Το απόγευμα, ωστόσο, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά, ενώ ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών.

malena_tafos


Τι είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας, το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου του 2019, το κοριτσάκι ήταν σε καλή κατάσταση και μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που την έδειχνε να τρώει σουβλάκι στο δωμάτιο του νοσοκομείου της. Λίγες ώρες μετά, όταν ο πατέρας αποχώρησε, όλα άλλαξαν.

«Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με τη μικρούλα, γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από δέκα λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα”, πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών» είχε αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου .

Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τα επίσημα έγγραφα που κατέγραψαν οι γιατροί για την κατάληξη της 3χρονης, καθώς είχαν αναφέρει ότι κλήθηκαν από τη μητέρα για παροχή βοήθειας στις 17:15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα.

malena_tafos1


Τατουάζ με τη μορφή της Μαλένας, έχει κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε αναρτήσεις της στο Facebook πριν από καιρό,η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε τα χέρια της στα οποία έχει κάνει τατουάζ με τη μορφή της Μαλένας και την ημερομηνία του θανάτου της, 13 Απριλίου 2019.

malena_tatouaz
malena_tatouaz1






Ειδήσεις σήμερα:

Αγανάκτηση Ζελένσκι για τους Ρώσους - «Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχουν κάνει, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου»


«Ο θάνατος δεν θα επερχόταν αν δεν είχε πληγεί επανειλημμένα και με σφοδρότητα», είπε ο εισαγγελέας για τον Ζακ Κωστόπουλο


«Είμαι μόνη μου, οι σκέψεις μου στα παιδιά μου, δεν με νοιάζει ο Μάνος» - Η Πισπιρίγκου μιλά από τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης