Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο

Για κτηνωδία έκανε λόγο ο Ζελένσκι και ζήτησε από τη Μόσχα να σταματήσει τις δολοφονίες -  Ο δήμαρχος του Ντονέτσκ είπε ότι έχουν τραυματιστεί 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και έγκυες

mariopol34_2
Ένα νοσοκομείο παίδων στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters. Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία. 

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο που κατοικεί στο Κίεβο ανέβασε στα social media ένα βίντεο από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση και στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης.

Βομβαρδισμός από ρωσικά στρατεύματα σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη (1)

Κλείσιμο
Βομβαρδισμός από ρωσικά στρατεύματα σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη (2)

Δείτε τα tweet που ανήρτησαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο:
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών τραυματίστηκαν 17 άνθρωποι ανάμεσά τους και έγκυες.

mariupolll

Ζελένσκι:  Σταματήστε τώρα τις δολοφονίες

Για τη νέα ρωσική επίθεση μίλησε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος παρέθεσε και βίντεο από τα συντρίμμια του νοσοκομείου.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά», ήταν το σχόλιο του Ουκρανού προέδρου.

Ο Μικαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο από το βομβαρδισμό της Μαριούπολης. 

«Η Μαριούπολη σβήνεται από τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σημειώθηκε απευθείας πλήγμα σε μαιευτήριο. Γυναίκες και παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Αντί για νέες ζωές – θάνατοι. Δεν θα είναι αρκετό να κλείσουμε τον ουρανό της Ουκρανίας από πυραύλους; Δεν είναι επιχείρημα για να σταματήσει ο φόνος;», τόνισε.

Μπόρις Τζόνσον: Θα ζητήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του

Πριν από λίγη ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα social media ανέφερε πως η Μεγάλη Βρετανία διερευνά το ενδεχόμενο την περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία έτσι ώστε να μπορέσει να αμυνθεί από τις εναέριες ρωσικές επιθέσεις. Παράλληλα αναφέρει πως θα ζητηθεί από τον Πούτιν «να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του»
Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι «κρατούνται όμηροι» στην πολιορκημένη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πολίτες επιχειρούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια την ώρα που οι Ρώσοι σφυροκοπούν την ουκρανική πόλη, ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης εκτυλίσσονται σκηνές «αποκάλυψης».

«Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρει εκεί καταφύγιο για να προστατευτούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό, ρεύμα ή θέρμανση. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνονται επίσης με δυσκολία.

Χθες, οι προσπάθειες για την μεταφορά με λεωφορεία περίπου 400.000 κατοίκων της πολιορκημένης πόλης μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» απέβησαν άκαρπες καθώς, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν τους βομβαρδισμούς.

Η Ουκρανία έχει απευθύνει έκκληση στις ρωσικές δυνάμεις να τηρήσουν την «επίσημη δημόσια δέσμευσή» τους για κατάπαυση του πυρός, επί 12 ώρες σήμερα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι.

Την ίδια ώρα, οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη Μαριούπολη. Κατεστραμμένα σπίτια, ξεριζωμένα δέντρα, πτώματα στους δρόμους σκεπασμένα με κάποιο σεντόνι.

Μια ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στην στρατηγική αυτή πόλη της Ουκρανίας, με τον άμαχο πληθυσμό να περιμένει εναγωνίως έναν ασφαλή διάδρομο.



Ειδήσεις σήμερα:

Στην «αντεπίθεση» τα χρηματιστήρια: «Ράλι» στις ευρωαγορές και στην Αθήνα, πτώση για πετρέλαιο και αέριο

Περίπου 14.500 εθελοντές έχουν πάρει τα όπλα κατά των Ρώσων, λέει η Ουκρανία

Πού χιονίζει τώρα στην Αττική, οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ώρες
Ειδήσεις σήμερα:

Στην «αντεπίθεση» τα χρηματιστήρια: «Ράλι» στις ευρωαγορές και στην Αθήνα, πτώση για πετρέλαιο και αέριο

Περίπου 14.500 εθελοντές έχουν πάρει τα όπλα κατά των Ρώσων, λέει η Ουκρανία

Πού χιονίζει τώρα στην Αττική, οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης