Bild: Ακόμη και στενοί συνεργάτες του Πούτιν δεν ήξεραν τα πολεμικά του σχέδια στην Ουκρανία

Bild: Ακόμη και στενοί συνεργάτες του Πούτιν δεν ήξεραν τα πολεμικά του σχέδια στην Ουκρανία

Υπήρξαν κάποιοι που δεν περίμεναν μία μεγάλη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild που επικαλείται το ρωσικό μέσο «Αgentstvo»

000_324E6YP
Από τον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, υπήρχαν αξιωματούχοι που δεν ήταν ενήμεροι για το τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο Ρώσος ηγέτης στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη το ρωσικό μέσο «Αgentstvo».

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο ρωσικό ερευνητικό μέσο που θεωρείται «ανεπιθύμητο» για το Κρεμλίνο και οι δημοσιογράφοι του έχουν χαρακτηριστεί ως «ξένοι πράκτορες», όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ρωσικό αυτό μέσο, πολλοί υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, υπουργοί και επικεφαλής μεγάλων κρατικών εταιρειών, δεν ήταν προετοιμασμένοι για την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα σοκαρίστηκαν όταν έγινε γνωστή η είδηση της εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει πηγή προσκείμενη στη ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με το μέσο «Agentstvο», το υπουργικό συμβούλιο είχε προετοιμαστεί για τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας μόνο ηια την απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις δύο αυτονομιστικές «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Με λόγια, υπήρξαν κάποιοι που δεν περίμεναν μία μεγάλη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η κυβέρνηση του Κρεμλίνου είχε προετοιμαστεί μόνο για την περίπτωση αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών «SWIFT» - κάτι που συμβαίνει ήδη με επτά ρωσικές τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας, λέγεται ότι έγιναν πολλές διασκέψεις μελών της κυβέρνησης στις αρχές του 2022», όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, σχεδόν κανείς στο Κρεμλίνο δεν είχε υπολογίσει το γεγονός ότι αμέτρητες δυτικές εταιρείες θα αποχωρούσαν από τη χώρα, προσθέτει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μας έπιανε μέσα στη θάλασσα πάνω στο παιχνίδι»: 10 οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

«Ο ρωσικός αποκλεισμός δεν θα μας εμποδίσει να παρέχουμε ακριβείς ειδήσεις» λέει το BBC

Γεραπετρίτης: Λάθος αρχής και εθνικό σφάλμα να μην παρέχουμε πλήρη στήριξη στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης