Το πλάνο του Πούτιν να καταλάβει όλη την Ουκρανία μέσα σε δύο εβδομάδες

Το πλάνο του Πούτιν να καταλάβει όλη την Ουκρανία μέσα σε δύο εβδομάδες

Τι αποκαλύπτουν  ρωσικοί χάρτες και επιτελικά σχέδια που περιήλθαν στην κατοχή του ουκρανικού στρατού - Ο Πούτιν ήθελε να ξεκινήσει όχι στις 24 Φεβρουαρίου αλλά τέσσερις ημέρες νωρίτερα - Ολο τo σχέδιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

RUSSIAN_EGGRAFA_2
Σε 15 ημέρες οι Ρώσοι σχεδιάζουν να έχουν υπό την κατοχή τους όλη την Ουκρανία, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν περιέλθει πλέον στα χέρια των Ουκρανών.

Με βάση τα στοιχεία, σήμερα ο πόλεμος του Πούτιν θα όδευε προς το τέλος του αφού το Κρεμλίνο σχεδίαζε να ξεκινήσει την εισβολή τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι, που είχαν συγκεντρώσει κάπου 200.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, εισέβαλαν στην Ουκρανία, μία επιχείρηση την οποία σχεδίαζαν επί μήνες.

Ωστόσο, όπως δείχνουν τα ρωσικά στρατιωτικά έγγραφα που έπεσαν στα χέρια του ουκρανικού στρατού, η ρωσική κυβέρνηση σκόπευε να ξεκινήσει την εισβολή στην Ουκρανία, στις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες νωρίτερα.
960x0
O χάρτης επιχειρήσεων που είχε στην κατοχή της η 810η Ταξιαρχία Πεζικού της Ρωσίας

Κλείσιμο
Φωτογραφίες των φερόμενων ρωσικών εγγράφων, που δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook η Επιχειρησιακή Ομάδα Ανατολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δείχνουν επίσης ότι οι Ρώσοι επιτελείς ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία στις 18 Ιανουαρίου.

«Χάρη στις επιτυχημένες ενέργειες μιας εκ των μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι Ρώσοι εισβολείς, όχι μόνον χάνουν οπλισμό και άνδρες, αλλά μέσα στον πανικό τους αφήνουν πίσω και απόρρητα έγγραφα», όπως γράφουν.
960x0-1
Έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ουκρανικό στρατό ,το οποίο είχε στην κατοχή της η 810η Ταξιαρχία Πεζικού της Ρωσίας και φέρει σφραγίδα για έγκριση την 18η Ιανουαρίου 2022

Η ομάδα αυτή του ουκρανικού στρατού υποστηρίζει ότι κατάσχεσε τα έγγραφα από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Ανάμεσα στα έγγραφα περιλαμβάνονται χάρτες, λεπτομέρειες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ραδιοσυχνότητες και διακριτικά κλήσης, λίστα προσωπικού κ.α.
960x0-4
Χάρτης της πόλης της Μελιτόπολης, με σύμβολα που υποδεικνύουν σημεία επίθεσης για τις ρωσικές μονάδες.
960x0-2
Πίνακας επικοινωνίας με καθημερινά διακριτικά κλήσης για το προσωπικό και τις υπομονάδες του τάγματος
960x0-3
Έγγραφο για το διαθέσιμο στρατιωτικό προσωπικό με σχόλια, που έχει ημερομηνία 26 Ιανουαρίου.


Το πλάνο της εισβολής

Όπως αναφέρουν τα επίμαχα έγγραφα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδίαζε να νικήσει την Ουκρανία σε δύο εβδομάδες και το επιχειρησιακό σχέδιο προέβλεπε έναρξη της εισβολής στις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι της 6 Μαρτίου κατάληψη της χώρας και ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε ρωσική μονάδα να αποβιβαστεί από το πλοίο «Orsk» στην περιοχή της Στεπάβνικα Πέρσα στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσα στην περιφέρεια Ομπλάστ της Ζαπορίζια (νότια Ουκρανίας) με στόχο να προωθηθεί, να αποκλείσει τη Μελιτόπολη και να την καταλάβει σε συνεργασία με το 177ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, που κανονικά ανήκει στον ρωσικό Στόλο της Κασπίας και μετακινήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα έναν μήνα πριν ξεκινήσει η εισβολή.

Το γεγονός ότι η ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ενέκρινε στις 18 Ιανουαρίου τα σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία υπονοεί ότι χρειάστηκαν μήνες για την εκπόνησή τους.


O χάρτης επιχειρήσεων που είχε στην κατοχή της η 810η Ταξιαρχία Πεζικού της Ρωσίας


Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερος ο Γιώργος Κυπαρίσσης - Οι απαγωγείς τον άφησαν στην Τατοΐου και πήρε ταξί για τη ΓΑΔΑ

Ξεκίνησε από την πόλη Ουμάν το κονβόι των Ελλήνων - Στον δρόμο της εξόδου από την Ουκρανία

Φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια: Ο Τζόνσον κατηγορεί τη Ρωσία ότι απειλεί «την ασφάλεια όλης της Ευρώπης»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης