Εισβολή στην Ουκρανία: Μετά τον Λαβρόφ η Λις Τρας είχε επεισοδιακή συνάντηση και με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βρετανία

Εισβολή στην Ουκρανία: Μετά τον Λαβρόφ η Λις Τρας είχε επεισοδιακή συνάντηση και με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βρετανία

Η Λιζ Τρας είπε στον Ρώσο πρεσβευτή να αναμένει αυστηρές κυρώσεις για τη χώρα του  ενώ κατηγόρησε το Κρεμλίνο για επαναλαμβανόμενα ψεύδη - Το χρονικό της σύγκρουσης 

liz-truss-bretania
Ποιος είπε ότι εν μέσω ουκρανικής κρίσης η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, που φημίζεται για το έντονο ταμπεραμέντο της, θα είχε μία μόνο επεισοδιακή συνάντηση με Ρώσο αξιωματούχο; Συγκρούστηκε και με τον πρεσβευτή της Μόσχας στη Βρετανία, μετά την τεταμένη συνάντηση, δύο βδομάδες περίπου πριν από ρωσική εισβολή, με τον ομόλογό της, Σεργκέι Λαβόφ, στη Μόσχα, τότε που έβγαλε από τα... ρούχα του τον Ρώσο ΥΠΕΞ.

Ο πρεσβευτής Αντρέι Κελίν επικρίθηκε με σφοδρότητα από τη Λιζ Τρας, με την τελευταία να υπογραμμίζει ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στην απομόνωση τη Ρωσία, συγκεκριμένα - όπως είπε - την έχει μετατρέψει σε «παρία» αφού θα υποφέρει από το «τεράστιο κόστος των κυρώσεων».

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, εκτιμάται ότι η Λιζ Τρας έδιωξε κακήν κακώς τον Κελίν από το γραφείο της μετά τους ισχυρισμούς του τελευταίου για την κατάσταση στα σύνορα.

Το Φόρειν Όφις μετέδωσε ότι η κ.Τρας είπε στον Ρώσο πρεσβευτή να αναμένει αυστηρές κυρώσεις για τη χώρα του ενώ κατηγόρησε το Κρεμλίνο για επαναλαμβανόμενα ψεύδη.

«Κάλεσα τον Ρώσο πρεσβευτή να συναντηθούμε για την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Θα εφαρμόσουμε αυστηρές κυρώσεις, ενώ καλούμε τις άλλες χώρες να υποστηρίξουν την Ουκρανία», το μηνυμα της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Κελίν.

Στη συνάντηση Τρας-Κελίν, η Βρετανίδας ΥΠΕΞ εστίασε στην «παραβατική» συμπεριφορά τςη Ρωσίας που «αντίκειται στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου».

Το επεισόδιο με τον Λαβρόφ  

Ο επεισοδιακός διάλογος ανάμεσα στους δύο υπουργούς Τρας-Λαβρόφ πάγωσε πριν από λίγο διάστημα την Ευρώπη. Τότε ο Λαβρόφ κατηγόρησε τη Βρετανίδα ομόλογό του ότι αρνείται να ακούσει.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την κατ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί, ο Λαβρόφ είπε ότι στη συνάντησή του με τη Λιζ Τρας αισθανόταν σαν να βρισκόταν σε συζήτηση κωφαλάλων. «Λένε ότι η Ρωσία περιμένει να παγώσει το έδαφος, σαν πέτρα, ώστε τα άρματά της να περάσουν εύκολα στο ουκρανικό έδαφος. Νομίζω ότι έτσι ήταν το έδαφος σήμερα με τους Βρετανούς συναδέλφούς μας» είπε.

Η Τρας αμφισβήτησε ευθέως τη διαβεβαίωση του Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με τη συγκέντρωση στρατιωτών και όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. «Δεν βλέπω άλλον λόγο για τον οποίο να σταθμεύουν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, εκτός από το να απειλούν την Ουκρανία. Και αν Ρωσία μιλάει σοβαρά για διπλωματία, πρέπει να αποσύρει αυτές τις δυνάμεις και να σταματήσει τις απειλές», είπε.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από το ίδιο το έδαφός της.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο

Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης