Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι δεν προτίθενται να αποκλιμακώσουν την κατάσταση - Σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες

Πεντάγωνο: Οι Ρώσοι δεν προτίθενται να αποκλιμακώσουν την κατάσταση - Σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε τις μονάδες, που περιλαμβάνουν κυρίως χερσαίες δυνάμεις, να είναι έτοιμες να αναπτυχθούν εντός πέντε ημερών εάν η συμμαχία ενεργοποιήσει τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι

usa_airforce
Το Πεντάγωνο έθεσε σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες για πιθανή ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη, εάν το ΝΑΤΟ ζητήσει βοήθεια για την αποτροπή της Ρωσίας από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε τις μονάδες, που περιλαμβάνουν κυρίως χερσαίες δυνάμεις, να είναι έτοιμες να αναπτυχθούν εντός πέντε ημερών εάν η συμμαχία ενεργοποιήσει τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο.

«Ο αριθμός των στρατιωτών που το υπουργείο έχει θέσει σε επιφυλακή ανέρχεται στους 8.500», είπε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι προς το παρόν «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την ανάπτυξή τους εκτός των ΗΠΑ».

«Όμως είναι καταφανές ότι οι Ρώσοι δεν προτίθενται να αποκλιμακώσουν» την κατάσταση, πρόσθεσε.



Κλείσιμο
Η δύναμη απάντησης αποτελείται από περίπου 40.000 πολυεθνικούς στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Κίρμπι. «Περιλαμβάνει χερσαίες, εναέριες, θαλάσσιες και ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων τις οποίες η συμμαχία μπορεί να αναπτύξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου χρειαστεί», συμπλήρωσε.

«Θα πρέπει να συνεισφέρουν και άλλα έθνη, αλλά από την πλευρά μας, μονομερώς, θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι ήμασταν έτοιμοι σε περίπτωση που έρθει αυτή η κλήση και αυτό σημαίνει ότι οι μονάδες που συνεισφέρουμε σε αυτό είναι τόσο έτοιμες όσο μπορούν να ειδοποιηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα», κατέληξε.



Ειδήσεις σήμερα:

Απεγκλωβίστηκαν δυο οικογένειες με πέντε παιδιά από κατάλυμα στον Κρουσώνα Ηρακλείου

Λαγουβάρδος στο protothema: Σπάνια χιονοκαταιγίδα με κεραυνούς στην Αττική, το χιόνι θα φθάσει έως και τους 30 πόντους

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλείνουν σήμερα και αύριο τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αττική και Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης