Ενισχυτική δόση για όλους τους άνω των 18 και μόλις ένα τρίμηνο από τη δεύτερη στην τρίτη δόση σχεδιάζει η Βρετανία

Ενισχυτική δόση για όλους τους άνω των 18 και μόλις ένα τρίμηνο από τη δεύτερη στην τρίτη δόση σχεδιάζει η Βρετανία

Νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Omicron - Μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει τη μείωση του χρόνου από τη χορήγηση της δεύτερη στην ενισχυτική δόση στους τρεις μήνες - Οι προωθούμενες αλλαγές - Αγωνία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη νέα παραλλαγή εκφράζουν οι Βρετανοί υγεηονομικοί

nhs_britain_coronavirus
Τη στιγμή που εντοπίζονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron στη Βρετανία όπως άλλωστε και σε άλλες χώρες, το υγειονομικό επιτελείο της Ντάουνινγκ Στριτ συστήνει επέκταση χορήγησης της τρίτης δόσης.

Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου των φαρμακευτικών εταιρειών για την παραγωγή νέων δόσεων, ανθεκτικών στη μετάλλαξη της Μποτσουάνας, η βρετανική κυβέρνηση προωθεί αλλαγές ανάμεσα στις οποίες και εμβολιασμός με ενισχυτκή δόση για όλους άνω των 18 ετών.

Ακόμη, σχεδιάζεται η μείωση του χρόνου από τη δεύτερη στην τρίτη δόση, από έξι μήνες που ήταν κανονικά στους τρεις.

Στο πλέγμα των μέτρων θωράκισης και ο εμβολιασμός με δεύτερη δόση για τα παιδιά 12-15 ετών.

Οι ανασοκατεσταλμένοι θα μπορούν, ακόμη, να προχωρήσουν στη λήψη τέταρτη δόσης μέσα στον χειμώνα.

Αναμένεται οι προτεινόμενες από τους υγειονομικούς αλλαγές να εγκριθούν το συντομότερο από τη βρετανική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς. 

Κλείσιμο
Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ και μέλος της βρετανικής επιτροπής για την πανδημία, στη σχετική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, διεμήνυσε ότι μετάλλαξη Omicron χαρακτηρίζεται παραλλαγή αυξημένης ανησυχίας, όμως τόνισε ότι η μεταδοτικότητά της παραμένει υπό διερεύνηση. 

«Εάν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειωθεί όπως αναμένεται σε έναν βαθμό, θα υπάρξει μικρότερη θωράκιση απέναντι στον ιό», πρόσθεσε ακόμη. 

Το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής «ενδέχεται να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσεις της covid-19, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις» σε κάποιες περιοχές, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η υπηρεσία του ΟΗΕ, στις τεχνικές της συμβουλές προς τα 194 μέλη της, τα κάλεσε να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων κατά της covid-19 και να «καταρτίσουν σχέδια μετριασμού» προκειμένου να παραμείνουν σε λειτουργία οι βασικές υγειονομικές υπηρεσίες τους.

«Η Όμικρον έχει έναν πρωτόγνωρο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα της, κάποιες από τις οποίες προκαλούν ανησυχία για την ενδεχόμενη επίπτωσή τους στην πορεία της πανδημίας», προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

«Συνολικά ο παγκόσμιος κίνδυνος από το νέο στέλεχος ανησυχίας Όμικρον εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλός», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Πορτογαλία κατέγραψε 13 κρούσματα της «Όμικρον», όλα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Μπελενένσες

Για πέμπτο κύμα της πανδημίας προειδοποιεί ο Φάουτσι μετά τη μετάλλαξη Omicron

Δείτε φωτογραφίες από την επιστροφή 2.500 αστυνομικών της ΔΙΑΣ στα θρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης