Ελβετία: Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σε κινητοποίηση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στη Βέρνη - Δείτε βίντεο

Ελβετία: Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σε κινητοποίηση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό στη Βέρνη - Δείτε βίντεο

Έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών απο την αστυνομία - Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» - Η Ελβετία αυστηροποίησε πρόσφατα τα μέτρα κατά της Covid-19

000_9NE8BT
Συμπλοκές ξέσπασαν χθες το βράδυ στη Βέρνη, στην Ελβετία, μεταξύ της αστυνομίας και συμμετεχόντων σε μια διαδήλωση, την οποία δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές, εναντίον των περιορισμών κατά της Covid-19, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 1000 άνθρωποι.

«Συγκρούσεις σημειώθηκαν στο περιθώριο της πορείας. Οι συμμετέχοντας άναψαν πυροτεχνήματα και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων επέμβασης. Χρειάστηκε να κάνουμε χρήση πλαστικών σφαιρών», ανέφερε σε ένα τουίτ η αστυνομία της Βέρνης.



Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών να μην διαδηλώσουν ομάδες πολιτών που αντιτίθενται στα υγειονομικά μέτρα, σχεδόν 1000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, διαπίστωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κλείσιμο


Ενόψει της διαδήλωσης, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας. Η ομοσπονδιακή Πλατεία, όπου βρίσκεται το Ομοσπονδιακό Μέγαρο, αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.



Οι διαδηλωτές προσέγγισαν, εντούτοις, και έβαλαν λουλούδια στα μεταλλικά κιγκλιδώματα.



«Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση επιχείρησαν να παραβιάσουν τα κιγκλιδώματα για να πάνε στο Ομοσπονδιακό Μέγαρο (…). Πέταξαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας», ανέφερε η αστυνομία σε ένα άλλο τουίτ.

Διαδήλωσαν φωνάζοντας «Ελευθερία».



Η Ελβετία αυστηροποίησε πρόσφατα τα μέτρα κατά της Covid-19, επεκτείνοντας, από τις 13 Σεπτεμβρίου, την υποχρέωση της επίδειξης ενός υγειονομικού πάσου για την είσοδο σε εστιατόρια και μπαρ, όπως για να δει κανείς μια έκθεση, μια ταινία στον κινηματογράφο ή να παρακολουθήσει μια αθλητική εκδήλωση σε εσωτερικό χώρο.

Την περασμένη εβδομάδα, στη Βέρνη, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα γύρω από το Ομοσπονδιακό Μέγαρο, την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Η αστυνομία έκανε χρήση νερού υπό πίεση, πλαστικών σφαιρών και σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Υγείας, το 54,38% του πληθυσμού, που πληροί τις προϋποθέσεις, έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σχεδόν 10.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 στην Ελβετία, μια χώρα με πληθυσμό περίπου 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης