Γαλλία: Πιθανό και νέο lockdown

Συναγερμός για τη «μετάλλαξη του Λονδίνου»  - Στη Γαλλία αντιπροσωπεύει περίπου το 1,4% του συνόλου των ημερήσιων μολύνσεων από τη νόσο Covid-19

paris_corona
Ένα νέο lockdown είναι πιθανόν απόλυτα αναγκαίο, εάν η κυκλοφορία της βρετανικής μετάλλαξης κορωνοϊού αυξηθεί σημαντικά στη Γαλλία, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Εάν η κατανομή αυτής της μετάλλαξης αυξηθεί σημαντικά και θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε μια πορεία όπως στην Αγγλία, η καραντίνα θα γίνει πιθανόν απόλυτη ανάγκη», είπε ο Βεράν, ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής της Γερουσίας.

«Η εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης στη γαλλική επικράτεια είναι ίσως ένα καθοριστικό στοιχείο στις στρατηγικές της μάχης κατά της επιδημίας, τις οποίες θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», συνέχισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, κατά την ακρόασή του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

«Όταν μιλάω για μια μάχη με τον χρόνο, ζυγίζω καλά τα λόγια μου. (…) Είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, για τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Στη Γαλλία, η βρετανική μετάλλαξη αντιπροσωπεύει, σε αυτή τη φάση, περίπου το 1,4% του συνόλου των ημερήσιων μολύνσεων από Covid-19, όπως κατέδειξε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο σύνολο των θετικών τεστ PCR.

Ειδήσεις σήμερα

Συγκλονίζει η Μπεκατώρου μιλώντας για τον βιασμό της: Ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο...

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν αύριο τα ραντεβού για την ηλιακή ομάδα 80 - 84 ετών

Κορωνοϊός: Στα 509 τα νέα κρούσματα - 293 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης