Αμερικανικές εκλογές: Διχασμένοι οι ψηφοφόροι για την οικονομία - Συμφωνούν ότι ο κορωνοϊός προκάλεσε δυσκολίες

Αμερικανικές εκλογές: Διχασμένοι οι ψηφοφόροι για την οικονομία - Συμφωνούν ότι ο κορωνοϊός προκάλεσε δυσκολίες

Περίπου το 1/3 των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την οικονομία ως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ψήφο τους

vote_usa1
Στην κορυφή των παραγόντων που επηρέασαν τους ψηφοφόρους στις εκλογές στις ΗΠΑ, βρέθηκε η οικονομία, σύμφωνα με exit poll του CNN. Και ενώ ήταν αρκετά διχασμένοι ως προς το αν η αμερικανική οικονομία πάει καλά ή όχι, πάνω από τους μισούς συμφώνησαν στο ότι η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε οικονομικές δυσκολίες. Επίσης, οι περισσότεροι λένε ότι είναι καλύτερα σήμερα από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια (περίπου 4 στους 10) και μόλις 2 στους 10 λένε ότι είναι χειρότερα.

Περίπου το 1/3 των ψηφοφόρων χαρακτήρισε την οικονομία ως τον πιο σημαντικό παράγοντα, ενώ περίπου 1 στους 5 ανέφερε τη φυλετική ανισότητα και περίπου 1 στους 6 την πανδημία του κορωνοϊού, ως τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα κρίνουν την ψήφο τους.

Μία μικρή πλειοψηφία υποστήριξε ότι πρέπει από εδώ και πέρα η προτεραιότητα του έθνους να είναι ο κορωνοϊός και όχι η ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Τα παραπάνω αποτελέσματα, μάλιστα, έρχονται σε μια περίοδο που οι περισσότεροι ψηφοφόροι αισθάνονται ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ για τον περιορισμό του κορωνοϊού δεν αποδίδουν. Οι απόψεις σχετικά με τα θέματα που αφορούν την πανδημία είναι χωρισμένες ανάλογα με τις πολιτικές τάσεις των ψηφοφόρων.

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, είναι πολύ πιο πιθανό να λάβουν υπόψιν τους περισσότερο την οικονομία (6 στους 10), παρά τον κορωνοϊό (μόλις το 5%), ενώ οι ψηφοφόροι του Τζο Μπαίντεν, θεωρούν πιο σημαντική την πανδημία (3 στους 10), παρά την οικονομία (1 στους 10).

Ειδήσεις σήμερα: 

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιος προηγείται στις αμφίρροπες πολιτείες - Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Εκτός ελέγχου Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα - Εσπευσμένα στη Βόρεια Ελλάδα η διοίκηση του ΕΚΑΒ

Κικίλιας στο Star: Γενικό lockdown και στην Αττική αν χρειαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης