Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 παιδιά νεκρά από πλημμύρα
Άλλη μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν το βράδυ της Πασρασκευής από πλημμύρες στην επαρχία Νανγκαρχάρ
Τουλάχιστον 15 παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρα που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ένα χωριό στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως επιβεβαίωσαν υπεύθυνοι σήμερα.
«Το προηγούμενο βράδυ, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες (...) Μια γυναίκα και 15 παιδιά, ηλικίας από ενός ως πέντε ετών, έχασαν τη ζωή τους. Τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Κουζ Κουνάρ, που βρίσκεται στην επαρχία Νανγκαρχάρ.
«Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν», πρόσθεσε ο Ναϊματουλάχ Νουρζάι, διευκρινίζοντας ότι ανθρωπιστικές οργανώσεις βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν τους κατοίκους.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, Αταουλάχ Κογιάνι, πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί το πτώμα ενός παιδιού.
Στη χώρα είναι συχνές οι πλημμύρες, κυρίως στις επαρχιακές φτωχές περιοχές, όπου πολυάριθμα σπίτια κακής κατασκευής καταρρέουν.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας