Έρευνα: Δεύτεροι οι Έλληνες σε δυσαρέσκεια για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία
Έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων από τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία στη χώρα – Το 90% θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τα προβλήματα των πολιτών και το 89% θεωρούν ότι οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι
Στη δεύτερη θέση των χωρών που οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center το 2018, που διεξήχθη σε 27 χώρες.
Συγκεκριμένα, με βάση την έρευνα, το 84% των Ελλήνων δηλώνει δυσαρέσκεια με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία, έναντι μόλις 16% που δηλώνει ικανοποίηση.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Μεξικό, με τη δυσαρέσκεια να ξεπερνά την Ελλάδα κατά 1%, δηλαδή στο 85%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, με 83% έναντι 16% και στην τέταρτη η Ισπανία, με 81%, έναντι 20%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Σουηδία, όπου οι δυσαρεστημένοι είναι μόλις 30% έναντι 69% που δηλώνουν ικανοποίηση με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία.
Πάντως, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι στις περισσότερες χώρες, υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσαρέσκειας των πολιτών.
Παράλληλα, οι απόψεις για τη δημοκρατία φαίνεται ότι συνδέονται με την οικονομία κάθε κράτους. Στις 9 από τις 12 χώρες που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια με τη δημοκρατία, η οικονομική κατάσταση είναι κακή.
Αρνητική στάση των Ελλήνων για πολιτικούς
Παράλληλα, οι απαντήσεις φαίνεται ότι συνδέονται και με τη στάση των πολιτών απέναντι στους εκλεγμένους πολιτικούς. Στην Ελλάδα, το 90% υποστηρίζει τη συγκεκριμένη άποψη, θεωρώντας ότι η φράση «οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι νοιάζονται για αυτά που πιστεύουν οι κοινοί άνθρωποι» δεν περιγράφει την κατάσταση στη χώρα. Ακολουθεί η Αργεντινή και η Ισπανία με 79% και η Βραζιλία με 78%.
Παράλληλα, οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, καθώς το 89% θεωρεί ότι η φράση «οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι» περιγράφει καλά τη χώρα τους. Ποσοστό 72% καταγράφηκε στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, 70% στην Ιταλία, 69% στις ΗΠΑ, 67% στην Τυνησία και 63% στην Αργεντινή.
Οι Έλληνες δεν θεωρούν ότι η αλλαγή κυβέρνησης αλλάζει πολλά
Παράλληλα, το 82% των Ελλήνων -και πάλι το υψηλότερο ποσοστό στις χώρες που μετείχαν στην έρευνα- δεν θεωρεί ότι η το αποτέλεσμα των εκλογών αλλάζει πολλά πράγματα.
Κλείσιμο
Το ποσοστό στην Τυνησία αγγίζει το 67%, στη Βρετανία το 65%, στην Ιαπωνία το 62%, και στη Νότια Αφρική το 61%.
Η ανανέωση της Χάρτας Διαφορετικότητας από τη bwin Greece αντανακλά εκ νέου τη δέσμευσή του βραβευμένου brand να προσφέρει ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον.
Με 50 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρωμένες λύσεις, εξειδικευμένη υποστήριξη και χιλιάδες προϊόντα για τις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας, τα METRO Cash & Carry είναι ο απόλυτος One Stop Shop προορισμός.
Στη φετινή διοργάνωση η NBG Pay και η EDPS παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών συναλλαγών για κάθε επαγγελματία που αναζητά σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.