Χάπι για τη μοναξιά τελειοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

5b3e5251fc7e9314158b460b

Το χάπι αυτό έχει στόχο να απαλύνει την εγκεφαλική δραστηριότητα που προκαλεί άγχος όταν αισθανόμαστε απομονωμένοι

Ως ασθένεια αντιμετωπίζεται πλέον από τους δυτικούς επιστήμονες η μοναξιά με εκατομμύρια ανθρώπους να εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα λόγω της κοινωνικής απομόνωσης, όπως κατάθλιψη, άνοια και διαβήτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο τελειοποιούν το «χάπι της μοναξιάς», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail».

Το χάπι που παρασκευάζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες έχει στόχο να απαλύνει την εγκεφαλική δραστηριότητα που προκαλεί άγχος όταν αισθανόμαστε απομονωμένοι.

Δεν είναι τυχαίο πως, όταν οι άνθρωποι χάνουν τον σύντροφό τους, διατρέχουν 66% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου τους πρώτους τρεις μήνες μετά την απώλεια του συζύγου τους.

«Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν μόνοι τους, τουλάχιστον στη Δύση.Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς ισχυρίζονται ότι,συχνά ή ορισμένες φορές νιώθουν μοναξιά.Όλο και λιγότεροι παντρεύονται ή αποκτούν παιδιά.Όμως, το συναίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών όπως κατάθλιψη, διαβήτη, άνοια, ακόμη και θανάτου», επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες.

«Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, της νοητικής παρακμής και του μεταστατικού καρκίνου. Αποδυναμώνει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις», υπογραμμίζει η καθηγήτρια. Στέφανι Κασιόπο, διευθύντρια του τμήματος εγκεφάλου στο εργαστήριο «Dynamics Lab» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Για την ερευνήτρια Κασιόπο, το μυστικό του χαπιού για τη μοναξιά βρίσκεται στη «πρεγνενολόνη», την πρόδρομο ουσία από την οποία ο οργανισμός παράγει όλες τις στεροειδείς του ορμόνες, από την τεστοστερόνη μέχρι τα οιστρογόνα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Πάλι καλά γιατί θα του χρειαστεί του Αλέκση σε λίγο καιρό εκεί στον πάτο που θα ξαναγυρίσει...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

29s9rob-thumb-large

Η πλειοψηφία τον ανθρώπων δηλώνει ότι προτιμά να αντικατασταθεί από ένα ρομπότ παρά από κάποιον άνθρωπο, όταν όμως πρόκειται για την αντικατάσταση ενός συναδέλφου η προτίμηση αυτή αντιστρέφεται, σύμφωνα με γερμανική έρευνα

2
paidikos_karkinos

Έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet Oncology» δείχνει ότι ο παιδικός καρκίνος είναι υπεύθυνος για την απώλεια ετών υγιούς ζωής – Η ασθένεια πλήττει περισσότερο της χώρες χαμηλού εισοδήματος