ΕΣΥ: Γιατί «πάγωσε» η ρύθμιση για τα χειρουργεία από ιδιώτες γιατρούς

ΕΣΥ: Γιατί «πάγωσε» η ρύθμιση για τα χειρουργεία από ιδιώτες γιατρούς

Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η τροπολογία για την είσοδο και ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, μετά την απόσυρση της διάταξης από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

xeirourgeio
«Παγωμένη» παραμένει προς το παρόν η ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, με δυνατότητα συμμετοχής στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και «ενοικίασης» χειρουργικών αιθουσών για τη διενέργεια επεμβάσεων. Μετά τις αντιδράσεις στη Βουλή, η σχετική διάταξη που προστέθηκε λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ την περασμένη Παρασκευή αποσύρθηκε από τον Υπουργό Υγείας. Αναμένεται να κατατεθεί με άλλη νομοτεχνική μορφή, όμως, όπως φαίνεται έχει μετακινηθεί προς τα πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τροπολογία με την οποία θα θεσμοθετηθεί το δικαίωμα απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, και πιθανότητα θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης την άλλη εβδομάδα. Η ρύθμιση, ωστόσο, είναι για την ώρα γενική. Οι όροι και οι λεπτομέρειες συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ θα εξειδικευτούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, μετά την τροπολογία. Μεσολαβεί, βέβαια, η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, επομένως γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης