Νέο webinar: Η οστική υγεία των παιδιών και των εφήβων ως βασικός δείκτης ανάπτυξης - Δευτέρα 12 Απριλίου, ώρα: 19:00

Νέο webinar: Η οστική υγεία των παιδιών και των εφήβων ως βασικός δείκτης ανάπτυξης - Δευτέρα 12 Απριλίου, ώρα: 19:00

Webinar της OsteoStrong Greece: Παιδιά και οστική υγεία στην εποχή της πανδημίας

kids
Μόλις πριν από λίγες ημέρες γράφαμε γι’ αυτό: Μια από τις σημαντικές γνώσεις που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια είναι η σύνδεση της υγείας των οστών με τη γενική υγεία, ευζωία και – τελικά – ελευθερία του ανθρώπου. Γερά οστά, ειδικά καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, σημαίνουν ποιότητα ζωής και καλή υγεία. Ένα ισχυρό μυοσκελετικό σύστημα προασπίζει την κινητικότητα, προάγει την ευεξία και τελικά διατηρεί την ελευθερία κίνησης στον «ιδιοκτήτη» του.

Όλα αυτά, όμως, ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις της μετέπειτα κατάστασης του μυοσκελετικού συστήματος ενός ανθρώπου. Ως παιδί, ο άνθρωπος εφαρμόζει κρουστικές δυνάμεις στο σώμα του (τρέχει, πηδάει, κρεμιέται και προσγειώνεται κ.ο.κ.) κι έτσι αυξάνει την οστική του πυκνότητα. Είναι, παράλληλα, γνωστό από την επιστημονική έρευνα ότι η μεγαλύτερη αύξηση της οστικής πυκνότητας λαμβάνει χώρα μεταξύ 12 – 18 ετών. Τα οστά ενισχύονται ως τα τριάντα (30) έτη, αλλά ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξής τους εντοπίζεται μέχρι την ενηλικίωση.

Αυτή την εποχή, τα περισσότερα παιδιά αυτών των ηλικιών είναι κλεισμένα στα σπίτια τους. Κι αν, πριν την πανδημία, γκρινιάζαμε για το χρόνο που περνούν μπροστά στις τηλεοράσεις, τις οθόνες των υπολογιστών, των τάμπλετ και των κινητών, τώρα κάποιες φορές «κάνουμε τα στραβά μάτια» καθώς αναγνωρίζουμε ότι και τα παιδιά μας είναι «εγκλωβισμένα».

Στο πλαίσιο αυτό, η OsteoStrong Greece  διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου στις 19:00 ένα στοχευμένο webinar με τίτλο: «Η οστική υγεία των παίδων / εφήβων ως βασικός δείκτης ανάπτυξης».
 
Απευθύνεται: Σε όλους τους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της «καθήλωσης» των παιδιών τους σε οθόνες υπολογιστή, που επιβαρύνεται αναπόφευκτα με την τηλεκπαίδευση, τη συνεχόμενη σωματική αδράνεια και τη μη ενεργητική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου. Το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά έγινε ακόμη πιο έντονο λόγω της πανδημίας. 

Βασικοί προβληματισμοί του webinar:

-Ποια η κρίσιμη περίοδος  της μέγιστης οστικής ανάπτυξης; 
-Πόσο φόρτιση  χρειάζονται τα οστά των παιδιών / εφήβων;
-Ποια διατροφή ευνοεί την οστική υγεία; 
-Ποιος είναι ο μεταβολισμός  των οστών; 

Συμμετέχοντες ιατροί:

Κλείσιμο
-Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, κλινική  διαιτολόγος - καθηγήτρια φυσικής αγωγής  
-Δρ. Νεκταρία Παπαδοπούλου, Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 
-Δρ. Γεώργιος Βαβέτσης, Κλινικός εργοφυσιολόγος

Το webinar θα λάβει χώρα την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου στις 19:00.

Η παρακολούθησή του είναι, φυσικά, δωρεάν, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.

Το event θα μεταδοθεί live και από τη σελίδα της OsteoStrong Greece στο Facebook - Μπείτε ΕΔΩ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, η OsteoStrong Greece δεν σταμάτησε να παρέχει δωρεάν webinars στο κοινό και να ενημερώνει συνεχώς για τις τελευταίες μεθόδους θωράκισης του οργανισμού (και ενάντια στον COVID – 19) με το βλέμμα στραμμένο στο health span και στην ευζωία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το live webinar του Φεβρουαρίου της Osteostrong: «Η Katy Taveira, nutrition specialist του myathlete, του κορυφαίου hub άσκησης και ευεξίας στην Ελλάδα, μιλά για όλες τις «άγνωστες λέξεις» και γνώριμες τάσεις στη σύγχρονη διατροφή: keto ή vegan; Vegetarian ή plant based; Και γιατί;».

Σύγχρονες διατροφικές τάσεις.



Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου της OsteoStrong Greece στον τομέα της πρόληψης και της αναστροφής της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης. Δύο χρόνια μετά την εκκίνηση της λειτουργίας της, η OsteoStrong Greece έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κερδίσουν πίσω την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής τους.



Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στη Λαμία: Νεαρή μητέρα «έσβησε» στο τιμόνι με τα παιδιά της μέσα στο αυτοκίνητο - Δείτε βίντεο

Υπόθεση Φουρθιώτη: Αποφασισμένη να την πάει «μέχρι τέλους» η κυβέρνηση

Εμβόλιο AstraZeneca: «Βαβέλ» η ΕΕ - Χωρίς κοινή θέση για τα όρια ηλικίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης