Ο ρομαντισμός πάει... περίπατο για τους Γάλλους - Τι προτιμούν για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο ρομαντισμός πάει... περίπατο για τους Γάλλους - Τι προτιμούν για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η φαντασία των Γάλλων καλπάζει μόνο μέσα στην... κρεβατοκάμαρα την περίοδο της πανδημίας

zeugari-krevati
Oι Γάλλοι εραστές θεωρούνται ειδήμονες στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι.

Όμως, την εποχή της πανδημίας, δεν έχουν και πολλά περιθώρια για να επιβεβαιώσουν τον τιμητικό αυτό τίτλο.

Χάνουν τον ρομαντισμό τους καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων της νόσου Covid, δεν έχουν πολλές επιλογές για να μεγαλουργήσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οπότε η φαντασία τους καλπάζει μόνο μέσα στην... κρεβατοκάμαρα.

«Η σεξουαλικότητα έχει γίνει ένας από τους τελευταίους προμαχώνες της ελευθερίας μας», όπως υποστηρίζουν ιδιοκτήτες καταστημάτων ροζ παιχνιδιών στο Reuters, αναφερόμενοι στις νέες προτιμήσεις των Γάλλων εραστών για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Κλείσιμο
Αφού δεν μπορούν να κλείσουν ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά σ΄ένα ακριβό εστιατόριο -καθώς όλα τα εστιατόρια είναι κλειστά- στρέφονται στα σεξουαλικά παιχνίδια για να φτιάξουν ατμόσφαιρα την μέρα που γιορτάζει ο «φτερωτός θεός του έρωτα».

«Ίσως σε μια εποχή που όλα φαίνονται απαγορευμένα, η σεξουαλικότητα έχει γίνει ένας από τους τελευταίους προμαχώνες της ελευθερίας μας», επισημαίνει ο Πατρίκ Πριβό, ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων σεξουαλικών βοηθημάτων «Passage du Desir».

Τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως ο ίδιος επισημαίνει, οι πωλήσεις στα επτά καταστήματα που διαθέτει, έχουν σημειώσει άνοδο κατά 68% σε σχέση με την προηγούμενη χρονική περίοδο.

Το 2020, το αντίστοιχο τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά μόλις 12%.

Οι χειροπέδες-γλυκίσματα (από καραμέλες) και άλλα ερωτικά βοηθήματα έχουν περίοπτη θέση στη βιτρίνα των καταστημάτων του Πατρίκ Πριβό.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγάλα κόκκινα κουτιά σε σχήμα καρδιάς, τα οποία, αντί για σοκολοτάκια, έχουν 14 ροζ «παιχνίδια».

«Η Γαλλία υπερηφανεύεται ότι έχει τους καλύτερους εραστές. Το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι είναι στο «αίμα» των Γάλλων, στην καθημερινότητά τους , αλλά και στον τρόπο που δραστηριοποιούνται, που καθορίζουν το στυλ τους, που εκλέγουν τους πολιτικούς και απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό», γράφει η Ελαίν Σιολίνο στο βιβλίο της «La Seduction».

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι Γάλλοι καθυστέρησαν να εντάξουν στην ερωτική τους ζωή τα σεξουαλικά βοηθήματα, τα θεωρούσαν ταμπού , ωστόσο , η πανδημία της νόσου Covid άφησε πολλά ζευγάρια στο σπίτι και με περισσότερο χρόνο», τόνισε ο Πριβό προσθέτοντας ότι η κρίση της νόσου COVID επιτάχυνε αυτή την τάση.

Εκτός από την Γαλλία, και σε άλλες χώρες εμφανίστηκε αυτό το φαινόμενο κατά τη διάρκεια του lockdown.

Από τη Δανία έως τη συντηρητική Κολομβία, οι πωλήσεις σεξουαλικών βοηθημάτων από την έναρξη της πανδημίας έχουν σημειώσει εκρηκτική άνοδο, όπως αναφέρει το Reuters.


Ειδήσεις σήμερα: 

Συμμορία ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο: «Έφτασαν στην πλατεία και μας επιτέθηκαν!»

Νέα παράταση στα κορωνο-χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα τέλη του 2021

Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης