Τέξας: Νόμιζε πως έκανε το τέλειο έγκλημα: Πώς αποκαλύφθηκε ότι αναισθησιολόγος σκότωσε τη γυναίκα του

Τέξας: Νόμιζε πως έκανε το τέλειο έγκλημα: Πώς αποκαλύφθηκε ότι αναισθησιολόγος σκότωσε τη γυναίκα του

Πώς, με το ημερολόγιό της, η 31χρονη από το Τέξας έγινε «ο πιο σημαντικός μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της» - Τα ψέματα, οι αντιφάσεις και τα στοιχεία που ξέχασε να κρύψει ο δολοφόνος

texas_anaisthisiologos_arthro
Η Maria Muñoz, μια νεαρή και υγιής μητέρα από το Τέξας, πέθανε εντελώς απροσδόκητα. Μια τοξικολογική έκθεση αποκάλυψε αργότερα ότι στον οργανισμό της βρέθηκαν επτά διαφορετικά φάρμακα. Ήταν αυτοκτονία, δολοφονία ή ένα τρομερό ατύχημα; Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη του Joel Pellot για τη δολοφονία της συζύγου του δείχνουν μια διαφορετική ιστορία από αυτή που είπε στην αστυνομία ότι συνέβησαν την ημέρα που πέθανε η Muñoz.

22 Σεπτεμβρίου 2020
munoz-maria3
Η άτυχη γυναίκα άφησε πίσω της δυο γιους
Η 31χρονη Muñoz, νοικοκυρά, ζούσε στο Λαρέντο του Τέξας με τους δύο μικρούς της γιους και τον σύζυγό της, Pellot. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Pellot κάλεσε το ασθενοφόρο λέγοντας ότι η Muñoz είχε πάρει συνταγογραφούμενα χάπια και δεν ανέπνεε. Οι πρώτες βοήθειες προσπάθησαν να τη σώσουν, αλλά μετά από αποτυχημένες προσπάθειες η Muñoz κηρύχθηκε νεκρή. Ο πρώτος αξιωματικός που έφτασε στο σημείο, ο Gregorio De La Cruz, δήλωσε στο «48 Hours» ότι η συμπεριφορά του Pellot φαινόταν ύποπτη.

Βίντεο από κάμερα σώματος της αστυνομίας
munoz-pellot-bodycam
Ο Joel Pellot όπως φαίνεται στο βίντεο της κάμερας σώματος της αστυνομίας στο Λαρέντο του Τέξας στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, μετά την κλήση που έκανε στο 911
Κλείσιμο
 
Όταν ο αστυνομικός De La Cruz από το αστυνομικό τμήμα του Λαρέντο ανταποκρίθηκε στην κλήση στο 911, η κάμερά του κατέγραφε. Ο Pellot, αναισθησιολόγος στο επάγγελμα, φαίνεται ντυμένος με πετρόλ χειρουργική ποδιά. Το βίντεο κατέγραψε ορισμένες σημαντικές στιγμές που έκαναν τον De La Cruz να υποψιαστεί ότι ο Pellot μπορεί να είχε κάποια σχέση με τον θάνατο της συζύγου του.

Το… λάθος με τα χάπια
munoz-pillbottle
Ο Joel Pellot είχε πει στην αστυνομία ότι η Maria Muñoz μπορεί να είχε πάρει υπερβολική δόση του φαρμάκου κλοναζεπάμη, αλλά όταν διενεργήθηκε η νεκροψία - οκτώ ώρες αφότου κηρύχθηκε νεκρή - ο ιατροδικαστής δεν βρήκε υπολείμματα χαπιών στο στομάχι της
Μια από αυτές τις σημαντικές στιγμές ήταν όταν ο De La Cruz ζήτησε τα χάπια που ο Pellot είπε ότι είχε πάρει ο Muñoz. Ο Pellot πήγε στο μπάνιο και ο De La Cruz λέει ότι τον άκουσε να βγάζει ένα δοχείο από το ντουλάπι με τα φάρμακα. Ο De La Cruz σκέφτηκε ότι αυτό ήταν περίεργο, επειδή κατά την εμπειρία του όταν κάποιος παίρνει υπερβολική δόση φαρμάκων, αυτά συνήθως βρίσκονται κοντά στο άτομο. Σε αυτή την περίπτωση, τα χάπια που είχαν συνταγογραφηθεί, βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο. Αργότερα, ο Pellot φαίνεται στην κάμερα να αρπάζει το δοχείο με τα χάπια από το πάτωμα και να το βάζει στην τσέπη του. Ο De La Cruz αναρωτήθηκε, γιατί να πάρει πίσω τα χάπια; Μήπως έκρυβε κάτι;

Ύποπτη συμπεριφορά
munoz-pellot
Ο Joel Pellot μιλάει στην αστυνομία στην κουζίνα του στο Λαρέντο του Τέξας
 Εκτός από το γεγονός ότι ο Pellot έβαλε τα χάπια στην τσέπη του, υπήρχε κάτι στην εμφάνισή του που σύμφωνα με τον De La Cruz φαινόταν ύποπτο. Ο De La Cruz παρατήρησε τον Pellot να ιδρώνει έντονα μέσα από την ιατρική του ποδιά και ο De La Cruz είπε ότι φαινόταν σαν να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος
munoz-needle
Ένας καθετήρας με βελόνα, το είδος που χρησιμοποιείται για ενδοφλέβιες ενέσεις, ανακαλύφθηκε στη σκάλα με χαλί
 
Ο De La Cruz βρήκε επίσης έναν καθετήρα με βελόνα στις σκάλες του σπιτιού του ζευγαριού. Αυτό δεν του φαινόταν πολύ λογικό. Ο Pellot και ο Muñoz είχαν δύο μικρά παιδιά - γιατί να υπάρχει βελόνα στις σκάλες αναρωτήθηκε ο αστυνομικός.

Μια ιατρική τσάντα
munoz-medicalbag
Σύριγγες και ενδοφλέβιος εξοπλισμός βρέθηκαν σε μια ιατρική τσάντα μέσα στο σπίτι
 Εκτός από τη βελόνα, οι πρώτοι ερευνητές βρήκαν επίσης σύριγγες και ενδοφλέβιο εξοπλισμό σε μια ιατρική τσάντα στο σπίτι. Παρόλο που ο Pellot ήταν αναισθησιολόγος που εργαζόταν σε χειρουργεία, αυτού του είδους οι προμήθειες συνήθως βρίσκονται σε ιατρικό περιβάλλον.

Η συνέντευξη του Joel Pellot στην αστυνομία
munoz-interview
Οι κάμερες κατέγραψαν τον Joel Pellot στην αίθουσα της ανάκρισης. Ενώ ήταν μόνος του, «χτυπούσε τοίχους, μετακινούσε έπιπλα ... Τρομοκρατούσε μερικούς από τους ανθρώπους στο τέλος του διαδρόμου», δήλωσε ο αρχιφύλακας Luis Mata
 
Οι αρχές έβαλαν τον Pellot στο πίσω μέρος ενός περιπολικού και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για συνέντευξη. Οι κάμερες τον κατέγραψαν να κλαίει, να ουρλιάζει και να σπρώχνει τα έπιπλα στην αίθουσα της συνέντευξης. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, ο Pellot είπε στον επικεφαλής ερευνητή αρχιφύλακα Luis Mata ότι είχε μετακομίσει από το σπίτι και ζούσε με τη φίλη του και ότι πήγε να δει τον Muñoz για να μιλήσουν για το γάμο τους. Ο Pellot είπε στον Mata ότι η σύζυγός του πήρε τα χάπια κλοναζεπάμης κάποια στιγμή μετά τη συνομιλία τους και ότι τα ιατρικά είδη που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν δικά του. Ο Pellot είπε ότι έπαιρνε στεροειδή.

Το ανεξήγητο σημάδι από τσίμπημα
munoz-pinprick
Αυτό που βρήκαν ιδιαίτερα ύποπτο οι ερευνητές ήταν ένα σημάδι από τσίμπημα στον δεξιό αγκώνα της Maria Muñoz. Το σημάδι είχε προκληθεί από ενδοφλέβια ένεση
 Αυτό που δεν μπορούσε να εξηγήσει ο Pellot ήταν ένα κόκκινο σημάδι στον δεξιό αγκώνα της Muñoz. Αυτό το σημάδι, μαζί με τηλεφωνήματα από ανήσυχους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του Pellot που έλεγαν στον Mata ότι ο Pellot μπορεί να σκότωσε τη Μαρία, ήταν αυτό που τον οδήγησε να ζητήσει τοξικολογική εξέταση.

Τα λόγια της Maria Muñoz
munoz-journal
Σελίδα από το ημερολόγιο της άτυχης γυναίκας
 
Οι ερευνητές βρήκαν μια σειρά από ημερολόγια που χρησιμοποιούσε η Muñoz για να καταγράφει τα όσα συνέβαιναν στη ζωή της. Μέσα από τα γραπτά της, ανακάλυψαν ότι η Muñoz αγαπούσε τον σύζυγό της και ήθελε να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, αλλά αποδέχτηκε ότι εκείνος ήθελε να είναι με κάποια άλλη. Ο ιατροδικαστής εξέτασε επίσης τα ημερολόγια και διαπίστωσε ότι ο θάνατος της Muñoz δεν ήταν αυτοκτονία.

Οι καταγραφές του κινητού της Maria Muñoz
munoz-cellphone-video1280
Το βίντεο που κατέγραψε κρυφά η Maria Muñoz με το κινητό της τηλέφωνο δείχνει την ίδια και τον σύζυγό της Joel Pellot να τσακώνονται μέσα στο αυτοκίνητο
Η Muñoz κατέγραψε κρυφά στο κινητό της μια συνομιλία που έδινε μια εικόνα για το πώς της φερόταν ο Pellot. Στο βίντεο από το κινητό τηλέφωνο, η Muñoz ακούγεται να ρωτά τον σύζυγό της τι ήθελε από τον γάμο τους. Εκείνη προσπαθούσε να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, αλλά ο Pellot δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται να κάνει αυτή τη συζήτηση.

«Προσευχηθείτε για μένα»
munoz-text
Μια μέρα πριν πεθάνει η Maria Muñoz, είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Joel Pellot για να συζητήσουν το μέλλον τους. Έστειλε μήνυμα σε μία φίλης της: «Απλά ρωτάω αν μπορείς να προσευχηθείς για μένα ... Απόψε θα μιλήσουμε ...»
Μια μέρα πριν πεθάνει, η Muñoz είπε στη φίλη της, Yazmin Martinez, ότι εκείνη και ο Pellot θα είχαν μια «από καρδιάς» συζήτηση εκείνο το βράδυ. Η Muñoz ζήτησε από τη Martinez να προσευχηθεί γι' αυτήν, αλλά όχι επειδή υποπτευόταν ότι ο σύζυγός της ήταν ικανός να τη σκοτώσει. Η Martinez είπε ότι το μόνο που ήλπιζε η Muñoz ήταν μια ειλικρινής συζήτηση μαζί του.

Μια τοξικολογική έκθεση βόμβα
munoz-toxicology-report
Η τοξικολογική έκθεση δεν έδειξε κλοναζεπάμη - το φάρμακο που ισχυρίστηκε ο Joel Pellot ότι είχε πάρει η Maria Muñoz. Αποκάλυψε επτά άλλα φάρμακα, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων και ένα από αυτά μπορεί να χορηγηθεί μόνο με ενδοφλέβια χορήγηση
Τον Ιανουάριο του 2021, ο Mata και ο De La Cruz έλαβαν τελικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που περίμεναν. Δεν υπήρχε κλοναζεπάμη, το φάρμακο που ο Pellot ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει ο Muñoz. Υπήρχαν όμως άλλα επτά φάρμακα στον οργανισμό του Muñoz: μορφίνη, Demerol, Versed, Propofol, κεταμίνη, λιδοκαΐνη και Narcan. Τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Η ομάδα της Maria
munoz-prosecutors
Από αριστερά, Karina Rios, Ana Karen Garza, Marisela Jacaman και Cristal Calderon. Αυτές οι τέσσερις γυναίκες έστειλαν στη φυλακή τον δολοφόνο της Maria
Ο εισαγγελέας Isidro Alaniz επέλεξε μια ομάδα δικηγόρων για να αποδείξει στη δίκη τι πραγματικά συνέβη στη Muñoz: Karina Rios, Ana Karen Garza Gutierrez, Marisela Jacaman και Cristal Calderon. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, τα εκτενή γραπτά στα ημερολόγια της Muñoz, τα μηνύματα με φίλους και τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων, ήταν πεπεισμένοι ότι ο Pellot σκότωσε τη σύζυγό του.

Η ετυμηγορία που τον καταδίκασε
munoz-verdict
Ο Joel Pellot στη δίκη του για τη δολοφονία της Maria Muñoz
Η ομάδα κατηγορίας που αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες, έχτισε μια ισχυρή υπόθεση εναντίον του Joel Pellot και έδειξε στους ενόρκους τι είδους σύζυγος και μητέρα ήταν η Maria Muñoz. Οι εισαγγελείς δήλωσαν στην εκπομπή «48 Ώρες» ότι τα ημερολόγια της Muñoz τους βοήθησαν να καταλάβουν τι περνούσε και τους παρακίνησαν να αγωνιστούν για δικαιοσύνη στην υπόθεσή της. Στις 30 Μαρτίου 2023, μετά από εννέα ημέρες δίκης, οι ένορκοι έκριναν τον Joel Pellot ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του Maria.

Τα ημερολόγια της Maria ήταν η μαρτυρία της
munoz-roses
To μόνο που ήθελε η άτυχη γυναίκα ήταν να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένειά της

Η «ομάδα της Maria» λέει ότι ο πιο σημαντικός μάρτυρας στη δίκη κατέληξε να είναι η ίδια η Muñoz. Οι εισαγγελείς είπαν ότι μπορούσαν να νιώσουν την ενέργεια της Maria μέσα από τα ημερολόγιά της. Την περιγράφουν ως σπουδαία μητέρα, στοργική και έξυπνη γυναίκα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται 10 ξένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα - Ιδού το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Τραγωδία με νεκρό 29χρονο αστυνομικό σε καταδίωξη - Δείτε την κατεστραμμένη μηχανή

Τα μοιραία ελληνικά λάθη που οδήγησαν στην ντροπιαστική ήττα από τους Τούρκους το 1897
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης