Άνδρας παραλίγο να γίνει τρανς αλλά κατάλαβε πως ήταν γκέι- «Με έπεισαν οι followers μου να αλλάξω»

Άνδρας παραλίγο να γίνει τρανς αλλά κατάλαβε πως ήταν γκέι- «Με έπεισαν οι followers μου να αλλάξω»

Ο Κάλβιν Λαντ εξηγεί πόσο πολύ είχε εθιστεί από τα social media, τα likes και την ανάγκη να «μαζεύει» διαρκώς followers

Calvin_Land_Exof
Ο Κάλβιν Λαντ πριν από μερικά χρόνια είχε πάει σε μια κλινική για να ενημερωθεί σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται για να γίνει από άνδρας γυναίκα. Ήθελε να αποκτήσει στήθος και για πολλούς μήνες έπαιρνε ορμόνες για να προετοιμάσει τον οργανισμό και το σώμα του για τη μεγάλη αλλαγή. Ο γιατρός του είχε πει ότι θα έπρεπε να περιμένει για να δράσουν οι ορμόνες πριν κάνει την επέμβαση.

«Θα το κάνουμε εμείς για εσάς. Θα βεβαιωθούμε ότι θα είσαι ευτυχισμένος», λέει ο 33χρονος σήμερα Κάλβιν ο οποίος θυμάται τα λόγια του γιατρού που θα τον βοηθούσε να κάνει φυλομετάβαση.

«Ακόμα ακούω αυτή τη λέξη “ευτυχισμένος” στο μυαλό μου. Συνειδητοποίησα ότι κυνηγούσα συνεχώς την “ευτυχία” - πίστευα ότι το μπότοξ θα με έκανε ευτυχισμένη, ότι το να φτιάξω τα χείλη μου θα με έκανε ευτυχισμένη - και έπρεπε να σταματήσω».

Δεν ήμουν παγιδευμένος σε λάθος σώμα
Όπως λέει η επιθυμία να γίνει από άνδρας γυναίκα του γεννήθηκε ξαφνικά σε ηλικία 24 ετών. «Δεν πίστευα ότι ήμουν παγιδευμένος σε λάθος σώμα, απλά ήθελα να διώξω την κατάθλιψη που ένιωθα γιατί δεν παραδεχόμουν ότι ήμουν ομοφυλόφιλος».

Στη συνέχεια λέει ότι άλλαξε φύλο για να ευχαριστήσει τους followers του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O Κάλβιν παραδέχτηκε ότι ο εθισμός που είχε με τα social και η αδιάκοπη λαχτάρα να μαζεύει likes και κομπλιμέντα τον οδήγησαν σε οξεία κρίση ταυτότητας.



Κλείσιμο
Μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, κατέγραφε κάθε λεπτομέρεια της μετάβασής του, από την πρόσληψη οιστρογόνων μέχρι την αφαίρεση των τριχών του σώματός του.

150.000 followers τον ενθάρρυναν να συνεχίσει: «Αν εξέφραζα αμφιβολίες, μου έλεγαν: “Συνέχισε, συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου”».

Ωστόσο, ο Κάλβιν κατάλαβε ότι αυτό που ήθελε δεν ήταν να γίνει τρανς γυναίκα αλλά να αποδεχθεί το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Αλκοολισμός, κατάθλιψη και... επαγγελματίας influencer
Άρχισε να πίνει αλκοόλ, το οποίο τροφοδότησε τόσο την κατάθλιψη όσο και την επιδειξιομανία του. «Έπρεπε να παραμείνω στην επικαιρότητα και αναρωτιόμουν τι ήθελαν οι followers μου από μένα», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Παρατήρησα ότι όταν έγραφα ως Κάλβιν, μιλώντας για την ψυχική υγεία, κανείς δεν ήθελε να τον ακούσει. Δεν κέρδιζα followers και likes. Όταν βγήκε η περσόνα μου ως Cal, ο κόσμος ενδιαφέρθηκε».

Εταιρείες ομορφιάς του προσέφεραν θεραπείες με αντάλλαγμα τη δημοσιότητα ως influencer. «Δεν δούλευα. Ανέβαζα βίντεο προσποιούμενος ότι η ζωή μου ήταν υπέροχη. Είχα αισθητικούς γιατρούς που μου προσέφεραν δωρεάν Botox και fillers για τα χείλη. Μου έκαναν extensions μαλλιών και βλεφαρίδων».

Οι ακόλουθοί του λάτρευαν τόσο πολύ τη μεταμόρφωση, που άρχισε να ντύνεται ως γυναίκα εκτός διαδικτύου. «Αν είχα κατάθλιψη και έφτιαχνα τα μαλλιά και το μακιγιάζ μου, οι άνθρωποι με σταματούσαν και ζητούσαν αυτόγραφα. Ένιωθα ότι αξίζω».



Άρχισε να ταυτίζεται με τα βίντεο που παρακολουθούσε με τρανς γυναίκες στο YouTube και την παραδοχή τους ότι «δεν αισθάνονται γκέι αλλά τους αρέσουν οι άντρες», προσθέτοντας: «Άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτό είμαι. Ένιωσα ανακούφιση που μπορούσα να εξαλείψω τον Κάλβιν».

Κατάλαβε ότι δεν ήθελε να γίνει γυναίκα
Όπως λέει αγόραζε ορμόνες για να μεγαλώσει το στήθος του και να γίνει γυναίκα. Ωστόσο πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι που συνειδητοποίησε πώς τελικά δεν ήθελε να γίνει γυναίκα αλλά να παραμείνει άνδρας, ένας γκέι άνδρας.

Στην προσπάθεια του να βρει τον εαυτό του λέει πως έπινε περισσότερο για να βρει τα πατήματά του ώσπου, ένα βράδυ τον Ιούλιο του 2016, έχασε τις αισθήσεις του αφού κατέβασε τρία μπουκάλια κρασί και ένα μπουκάλι βότκα.

«Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μείνω νηφάλιος για να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου. Η παρακολούθηση ενός προγράμματος 12 βημάτων με βοήθησε να καταλάβω ποιος ήμουν πραγματικά χωρίς να δέχομαι κριτική».

Το φθινόπωρο του 2016 ανακοίνωσε σε φίλους και συγγενείς ότι δεν ήθελε πλέον να είναι γυναίκα.

«'Όταν είπα στη μητέρα μου και στον μεγαλύτερο αδελφό μου ότι επέλεξα να γίνω ξανά Calvin, είπαν ότι με αγαπούσαν και πάντα με αγαπούσαν. Αυτό ήταν ό,τι χρειαζόταν να ξέρω. Τώρα η σχέση μας είναι καλή».

Τον επόμενο Φεβρουάριο, καθώς οι επιδράσεις των ορμονών του εξασθένησαν ανακοίνωσε followers του στο Facebook ότι τελικά δεν θα γινόταν γυναίκα.

«Είχα μηνύματα που με αποκαλούσαν ψεύτη και απατεώνα, κάτι που με πλήγωσε, αλλά μέχρι τότε είχα αποφασίσει να κάνω ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνειδητοποίησα ότι ήταν καλύτερο να κάνω μια τέτοια αλλαγή στη ζωή μου ιδιωτικά», λέει ο Κάλβιν.



Τώρα έχει μετακομίσει στο Λονδίνο όπου ζει και εργάζεται. Μέσα σε τρία χρόνια, έχασε 40.000 followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο παλιός μου εαυτός θα είχε πάθει κρίση πανικού, αλλά τώρα είμαι μια χαρά», λέει ο Calvin, ο οποίος εξακολουθεί να έχει μια βασική ομάδα τρανς φίλων. «Σέβονται την ιστορία μου όσο σέβομαι κι εγώ τη δική τους».

Όπως λέει το σώμα του δεν έχει υποστεί καμία σοβαρή βλάβη από τις ορμόνες που πήρε, και θέλει να πει σε άλλους που δεν είναι σίγουροι για τη μετάβασή τους ότι «το ότι έχετε αρχίσει να παίρνετε φάρμακα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ακόμα να αλλάξετε γνώμη. Δεν λέω ποτέ τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν. Απλώς λέω: ''Αυτή είναι η ιστορία μου και το πώς ένιωσα''. Επίσης, δεν είναι πλέον αναστατωμένος από τα διαδικτυακά τρολ που στράφηκαν εναντίον του. Έχω μάθει να μην ακούω τις απόψεις ανθρώπων που δεν γνωρίζω. Όσο οι άνθρωποι που αγαπώ ξέρουν ποιος είμαι, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία για μένα».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο 43χρονος αστυνομικός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη

Survivor All Star: Ο Τάκης δείπνησε με την κόρη του και αποχώρησε, πανηγύρισε ο Μπάρτζης - Δείτε βίντεο

Καταδικάστηκε «νταής» που ξυλοκόπησε άγρια barwoman και έσπασε το μαγαζί επειδή ζήλευε

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης