Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Β' ημίχρονο

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Β' ημίχρονο

Η Κέρκυρα έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό για ένα ημίχρονο (1-0) - Στην επανάληψη η... φουλ επίθεση και οι αλλαγές Λεμονή γύρισαν το ματς μέσα σε 20 λεπτά (1-3) κι έστειλαν τους «ερυθρόλευκους» μόνους στην κορυφή!

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 1-3: Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Β' ημίχρονο
Από την αρχή του πρωταθλήματος δεν το είχε καταφέρει. Ενα σερί νικών. Κι αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πατήσει στο κορυφή. Το έκανε τελικά με το «διπλό» στην Κέρκυρα (τρίτη σερί νίκη) και οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος (περιμένοντας και το ματς της ΑΕΚ στα Χανιά).

Ο Ολυμπιακός ο οποίος πέταξε πάλι ένα ημίχρονο το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο γι' αυτόν (1-0 ο Γρομητσάρης στο 16', απίθανη ευκαιρία ο Παμλίδης στο 37') αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και μ' ένα 20λεπτο «καταιγίδα» γύρισε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Σισέ (46'), Τζούρτζεβιτς (65') και Μάριν (68') ανέτρεψαν το σκορ με τους δύο τελευταίους να μπαίνουν αλλαγή στο ημίχρονο και ν' αλλάζουν την εικόνα του Ολυμπιακού.

Αιφνιδιασμός από τη Κέρκυρα, εκτός ρυθμού ο Ολυμπιακός
Ο Λεμονής κατέβασε την 11αδα που όλοι περίμεναν. Και με φορ (Ανσαριφάρντ) και με ξεκάθαρα εξτρέμ (Πάρντο, Σεμπά) και τον Φορτούνη μπροστά από τους Ρομαό και Ταχτσίδη. Και είδε την ομάδα του να μπαίνει δυνατά με τα σουτ του Φορτούνη (στο 1') και του Ανσαριφάρντ (στο 3'). Ομως το γκολ του Γρομητσάρη (το πρώτο του στην μεγάλη κατηγορία) στο 16' αποδιοργάνωσε τελείως τον Ολυμπιακό.
Κλείσιμο

Η Κέρκυρα χτύπησε από στατική φάση με τα δύο στόπερ (Ιωάννου πρώτη κεφαλιά) να νικάνε Ταχτσίδη, Σισέ και Μποτία και ν' ανοίγουν το σκορ. Ο Σπίνουλας έσωσε το γκολ του Φορτούνη στο 26' και η Κέρκυρα έχασε στο 37' την ευκαιρία του αγώνα μιας και ο Παμλίδης μόνος του απέναντι στο Προτό δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Πάντως συνολικά στο πρώτο ημίχρονο η Κέρκυρα έδειχνε να κρατάει σχετικά εύκολα μακριά από την εστία της τον Ολυμπιακό...

20λεπτη «καταιγίδα» με βοήθεια από τον πάγκο
Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε τις στιγμές του στο πρώτο ημίχρονο, εντούτοις η εικόνα του δεν έπειθε πως μπορεί να γυρίσει αυτό το ματς. Ομως ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να ρισκάρει από πολύ νωρίς. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε τον Τζούρτζεβιτς και τον Μάριν στον αγωνιστικό χώρο βγάζοντας τον (αρνητικό) Πάρντο και τον (κακό) Ταχτσίδη με τον Ολυμπιακό να παίζει ένα καθαρό 4-4-2.

Και του βγήκε! Οι «ερυθρόλευκοι» στρίμωξαν στα σχοινιά την Κέρκυρα με το σφύριγμα του Ζαχαριάδη στο δεύτερο ημίχρονο και την έβγαλαν... νοκ άουτ μέσα σε 20 λεπτά. Σε αυτά τα 20 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε 9 τελικές, τρία γκολ, ένα δοκάρι και ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε.

Αρχικά ήταν η επιμονή του Σισέ που με την σέντρα έγινε φορ για να εκμεταλλευτεί βαθιά μπαλιά. Και το έκανε μιας και κέρδισε κόρνερ από το οποίο προήλθε το 1-1. Ο Μποτία έπιασε την πρώτη κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο δοκάρι και ο Σισέ στο ριμπάουντ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Κέρκυρα προσπάθησε ν' αντιδράσει αλλά το σουτ του Παμλίδη (στο 48') ήταν κακό και αυτό του Γεωργίου (στο 50') το μπλόκαρε ο Προτό. Από το 53' μέχρι το 68' ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός. Ο Μάριν απείλησε με μακρινό σουτ (53') αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ο Ρομαό (58') είδε το πλασέ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μάριν ξανά (στο 65') δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο κάτι το οποίο έκανε μετά το κόρνερ ο Τζούρτζεβιτς με μονοκόμματο δεξί σουτ.

Και πριν προλάβει να βγάλει αντίδραση η Κέρκυρα ο Μάριν μ' ένα υπέροχο πλασέ στο 68' «καθάρισε» το ματς. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση, η Κέρκυρα προσπάθησε να φτιάξει και το έκανε αλλά σταμάτησαν στον Προτό με πιο σημαντική αυτή του Ντιόγκο στο 69' που τον σταμάτησε ο Προτό.

Μvp: Παπέ Σισέ. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού κερδίζει το κόρνερ στο 46', βάζει το γκολ της ισοφάρισης στο ίδιο λεπτό και έχει και συμμετοχή και στο 2-1 του Τζούρτζεβιτς! Ο μικρός τα έκανε όλα...
Αδύναμος κρίκος: Παμλίδης. Το γκολ που χάνει στο 37' στερεί από την Κέρκυρα από το 2-0 ενώ και στο 48' χάνει κι άλλη ευκαιρία που θα μπορούσε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο ύψος του: Προτό. Θα μπορούσε να είναι ο Τζούρτζεβιτς ή ο Ρομαό. Αλλά ο Βέλγος γκολκίπερ έχει κάνει τρεις σπουδαίες επεμβάσεις. Μεγαλύτερη αυτή στο 37' που έβγαλε με το δεξί πόδι το πλασέ του Παμλίδη.
Η γκάφα: Το χαμένο πλασέ του Παμλίδη στο 37'. Ο επιθετικός της Κέρκυρας δεν είναι οφσάιντ κι αυτός αποφασίζει να τελειώσει τη φάση με τη μία αλλά τελικά σώζει τον Ολυμπιακό ο Προτό.
Το στραγάλι: Σχετικά καλή διαιτησία από τον Ζαχαριάδη. Χάνει μόνο το πέναλτι στο 60' όταν ο Αρτυματάς με απλωμένο χέρι σταματάει την σέντρα του Φορτούνη.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έκανε τα δύσκολα εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Γιατί στο πρώτο είδε την Κέρκυρα όχι μόνο να προηγείται αλλά να χάνει και σπουδαία φάση για το 2-0. Ομως στο δεύτερο και με την βοήθεια των αλλαγών (Τζούρτζεβιτς, Μάριν) οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μέσα σε 20 λεπτά το 1-0, 1-3 και πήραν τη νίκη η οποία τους οδηγεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και περιμένουν το ματς της ΑΕΚ με τον Πλατανιά.

Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αρτυματάς (82' Ζορμπάς), Κρητικός (54' Ντιόγκο), Γεωργίου (75' Μπάουμαν), Παμλίδης, Αναστασίου, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Γρομητσάρης
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (46' Τζούρτζεβιτς), Φορτούνης (69' Ζιλέ), Πάρντο (46' Μάριν), Σεμπά, Ανσαριφάρντ
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης