Σέρχιο Ράμος: «Ραντεβού με την ιστορία και τους εαυτούς μας»
Ο αρχηγός της Ρεάλ ζήτησε από τους συμπαίκτες και τον εαυτό του να ξεχάσουν το πλούσιο παλμαρέ τους και να παλέψουν σαν αυτός να είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος της καριέρας τους
Ο Σέρχιο Ράμος δεν γινόταν ως φυσικός ηγέτης της Ρεάλ ν' απουσιάζει από τη συνέντευξη τύπου και εκεί έδειξε το δρόμο για την κούπα:
«Αύριο έχουμε ραντεβού με την ιστορία και με τους εαυτούς μας. Γι' αυτό όλοι μας οφείλουμε να ξεχάσουμε τις ατομικές διακρίσεις και το παλμαρέ που έχει ο καθένας ξεχωριστά. Οφείλουμε να αισθανθούμε σα να είναι ο πρώτο τίτλος που διεκδικούμε και έτσι να αποκτήσουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να υπερασπιστούμε το στέμμα μας και να γίνουμε οι πρώτοι στην ιστορία που θα τον κάνουμε».
Φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στο δικό του μυθικό επίτευγμα, αυτό με τα σημαντικά γκολ στο τέλος των κρίσιμων αναμετρήσεων.
«Είναι όντως μία πραγματικότητα των τελευταίων ετών. Ωστόσο, δεν ζω στο παρελθόν και είναι το πνεύμα της ομάδας που μας υποχρεώνει να παλεύουμε μέχρι τέλους. Η ελπίδα είναι το τελευταίο που πρέπει να μας εγκαταλείπει και μέχρι τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής, μπορεί πάντα ν' αλλάξει το αποτέλεσμα. Βέβαια, μακάρι να μην υποφέρουμε όπως στην Λισσαβώνα, για να το σηκώσουμε».
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.