Ρεάλ-Γιουβέντους: Ο τελικός του Κάρντιφ με τη γλώσσα των αριθμών

Ρεάλ-Γιουβέντους: Ο τελικός του Κάρντιφ με τη γλώσσα των αριθμών

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό στην Ουαλία έχει ξεκινήσει - Διαβάστε τα ρεκόρ που... κινδυνεύουν και όλα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη μάχη της Ρεάλ με την Γιουβέντους

Ρεάλ-Γιουβέντους: Ο τελικός του Κάρντιφ με τη γλώσσα των αριθμών
Ισπανοί και Ιταλοί έχουν πάρει θέσεις "μάχης" στο λιμάνι του Κάρντιφ, διεκδικώντας το Άγιο Δισκοπότηρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου... Η Βασίλισσα θέλει να το κάνει δικό της για 12η φορά, η Μεγάλη Κυρία για 3η, αλλά υπάρχουν κι άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση.

Η Ρεάλ θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα από τη στιγμή που το Κύπελλο πρωταθλητριών έγινε Champions League, η οποία θα πανηγυρίσει δεύτερη σερί κατάκτηση τίτλου.

Κλείσιμο
Η τελευταία ομάδα που το κατάφερε (στο Κύπελλο πρωταθλητριών) ήταν η Μίλαν τη διετία 1989-1990)

-Αυτός είναι ο 3ος τελικός στα 4 τελευταία χρόνια για την Ρεάλ (έχει κερδίσει τους δύο προηγούμενους) και ο 2ος στο ίδιο χρονικό διάστημα για την Γιούβε (έχει χάσει το 2015)

-Η ιταλική ομάδα είναι η μοναδική αήττητη στη φετινή σεζόν (9 νίκες, 3 ισοπαλίες) κι αν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι 7η συνολικά και η πρώτη μετά το 2008 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) που θα το σηκώσει χωρίς ήττα

Η Ρεάλ χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να φτάσει τα 500 στις φάσεις ομίλων και νοκ άουτ στο Champions League.

Ο Ντάνι Άλβες χρειάζεται ακόμη μία συμμετοχή για να φτάσει τις 100 στη διοργάνωση. Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο 31ος παίκτες με 100+ συμμετοχές.

Αυτή είναι η 2η φορά που οι δύο ομάδες συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού (1998, Άμστερνταμ Ρεάλ-Γιούβε 1-0), ενώ είναι ο 6ος τελικός (πάντα Champions League) και για τις δύο που ισοφαρίζουν έτσι το ρεκόρ της Μίλαν.

Η διαφορά όμως είναι ότι η Ρεάλ έχει κερδίσει και στους προηγούμενους 5 τελικούς που έχει παίξει, ενώ η Γιουβέντους μόλις 1 και παράλληλα είναι η ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ σε τελικούς (4 ήττες).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εφόσον η Ρεάλ επικρατήσει θα πιάσει τον Κλάρενς Ζέεντορφ στην κορυφή της σχετικής λίστας με τέσσερις κατακτήσεις.

Αντιθέτως αν ο Τζίτζι Μπουφόν σηκώσει την κούπα με την Γιουβέντους θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα το έχει πετύχει καθώς θα είναι 39 ετών και 126 ημερών 

Αν η Γιουβέντους φτάσει στην κατάκτηση, ο Μπουφόν θα γίνει ο γηραιότερος τροπαιούχος σε ηλικία 39 ετών και 126 ημερών.

Ο Ζιντάν θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής με 2 σερί κατακτήσεις και οι Ρονάλντο Ράμος οι πρώτοι παίκτες που θα σκοράρουν σε τρίτο τελικό (2008, 2014 ο Ρονάλντο, 2014, 2016 ο Ράμος).


Αυτό θα είναι το 19ο παιχνίδι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League ανάμεσα στην Γιουβέντους και στην Ρεάλ. Είναι το δεύτερο πιο «συχνό» ζευγάρι μετά το Ρεάλ – Μπάγερν (24).

Η ισορροπία στο ζευγάρι είναι απόλυτη, με τις ομάδες να μοιράζονται από 8 νίκες. Στον μοναδικό τους τελικό, όμως, το 1998 η Ρεάλ είχε κερδίσει με 1-0 χάρη στο γκολ του Μιγιάτοβιτς.

Η Ρεάλ έχει κερδίσει τους 11 από τους 15 τελικούς της σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League.

H Ρεάλ κατάφερε να σκοράρει σε όλα της παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα (38) για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε όλες τις διοργανώσεις το σερί έχει φτάσει στα 64 παιχνίδια.

Η Γιουβέντους έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ φέτος στη διοργάνωση και αν κρατήσει το μηδέν και στον τελικό, θα έχει κάνει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια).

Η Ρέαλ έχει το ρεκόρ συνεχόμενων τελικών στην ιστορία της διοργάνωσης, όταν ακόμα ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οι Μαδριλένοι έδωσαν το παρών στους τελικούς από το 1956 μέχρι το 1960. Το ρεκόρ συνεχόμενων τελικών στο Champions League μοιράζονται Γιουβέντους και Μίλαν (από 3).

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στον ημιτελικό της σεζόν 2014-2015 με την Γιουβέντους να παίρνει την πρόκριση (2-1 στο Τορίνο, 1-1 στη Μαδρίτη) χάρις στα γκολ του Αλβάρο Μοράτα που ήταν δανεικός από την… Ρεάλ!

Ο Ισπανός έχει επιστρέψει στους «μερένχες» ενώ η Γιούβε έχεις στις τάξεις της τους πρώην Μαδριλένους Σάμι Κεντίρα, Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά φυσικά το πρόσωπο που ενώνει τις δύο ομάδες είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν που έπαιξε τόσο στη Γιούβε 96-2001, όσο και στην Ρεάλ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης