Γιούργκεν Κλοπ: Ο Γερμανός που οδήγησε τη Λίβερπουλ στον μοναδικό της τίτλο στην Premier League

Γιούργκεν Κλοπ: Ο Γερμανός που οδήγησε τη Λίβερπουλ στον μοναδικό της τίτλο στην Premier League

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League το 2005, είδε τον μύθο της Στίβεν Τζέραρντ να γλιστράει και να χάνει το πρωτάθλημα και έπρεπε να έρθει ο Γερμανός για να τα καταφέρει μετά από 30 χρόνια

klop_2

Η Λίβερπουλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ στον κόσμο, με εκατομμύρια οπαδούς σε όλη την υφήλιο, και με ένα γήπεδο, το Άνφιλντ, που είναι ο ναός του αθλήματος. 

Οι Reds ιδρύθηκε το 1892. Έχει κατακτήσει τα πάντα στην Αγγλία και η φήμη της πέρασε γρήγορα και εκτός νησιού. Το 1973 κέρδισε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το 1976 το πήρε ξανά και το 1997 ήρθε και το πρώτο Champions League, το οποίο τότε το έλεγαν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. 

Κλείσιμο


Ήταν η Λίβερπουλ των Κένεντι, του Νταλγκλίς, του Ίαν Ρας και των άλλων αστέρων. Είναι η Λίβερπουλ με τους νεκρούς στο Χέιζελ και στο Χίλσμπορο. 

Αυτή η Λίβερπουλ όμως, με τα 6 Champions League και τα 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, έχει ένα και μοναδικό πρωτάθλημα στα χρόνια της Premier League. Και αυτό το οφείλει στον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν δεν θα είναι πλέον προπονητής στους Reds. 


Ο Γερμανός οδήγησε τη σεζόν 2019-20 τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του μοναδικού της τίτλου στην Premier League (ξεκίνησε το 1992). Οι Reds είχαν κερδίσει το τελευταίο το 1990. 



Λίγους μήνες αργότερα υπέγραψαν την ιδρυτική διακύρηξη της Premier League. Σε αυτά τα 30 χρόνια κέρδισαν το Champions League (2005) αλλά και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2001) αλλά δεν έρχονταν η κούπα στην Premier League. 

Ένα χρόνο πριν από την πρόσληψη του Γιούργεν Κλοπ (ήταν στη Ντόρτμουντ έως το 2015) η Λίβερπουλ είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Στις 27 Απριλίου του 2014, η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Τσέλσι τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι Reds ήταν στην κορυφή (Λίβερπουλ 80, Σίτι 77, Τσέλσι 75).



Πριν ο διαιτητής σφυρίξει για το ημίχρονο στο Άνφιλντ ο αρχηγός της Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ, γλιστράει χάνει τη μπάλα και ο Μπα την παίρνει και σκοράρει για το 0-1! 

Στο 94' η Τσέλσι πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Γουίλιαν και η Λίβερπουλ χάνει την ευκαιρία να παραμείνει μόνη στην κορυφή.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τρεις νίκες στη σειρά και  με 86 βαθμούς κέρδισε τον τίτλο. Η Λίβερπουλ έμεινε στους 84 και έφερε στο Άνφιλντ τον Κλοπ. Ο Γερμανός είχε το πλάνο του που απέδωσε γρήγορα καρπούς. 

Tην πρώτη του χρονιά κερδίζει τον τίτλο η Λέστερ και η Λίβερπουλ είναι 8η. Τη σεζόν 2016-17 είναι 4η με πρωταθλήτρια την Τσέλσι. Τη σεζόν 2017-18 είναι πάλι 4η. Την επόμενη η Σίτι κερδίζει το πρωτάθλημα ξανά και η Λίβερπουλ είναι 2η με μόλις ένα βαθμό διαφορά! 

Οι Πολίτες έχουν 98 και οι Reds έχουν 97. Στην επόμενη (2019-20) η Λίβερπουλ κλείνει 30 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα της. Με πρώτο σκόρερ το Μοχάμεντ Σαλάχ (20 γκολ) η Λίβερπουλ κερδίζει την κούπα. 

Νικά στις 24/6/2020 την Κρίσταλ Πάλας με 4-0 στην 31η αγωνιστική και περίμενε ένα δώρο από την Τσέλσι. Οι Μπλε κερδίζουν δύο ημέρες μετά με 2-1 την Σίτι και η Λίβερπουλ κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα. 

Στις 26 Ιουλίου 2020 το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με τη Λίβερπουλ να έχει 99 βαθμούς και τη Μάντσεστερ Σίτι 81. 


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές προ των πυλών - Χιόνια και στην Αττική, από την Πεντέλη και πάνω, βλέπει ο Μαρουσάκης

Αλαμπάμα: Σοκ με την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο στις ΗΠΑ - Κράτησε 22 λεπτά, το σώμα του σπαρταρούσε

Ινδία: Οικογένεια έπνιξε στον Γάγγη 5χρονο με τελικό στάδιο λευχαιμίας επειδή πίστευε ότι θα τον... θεραπεύσει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης