Λίβερπουλ - Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγω στο τέλος της σεζόν

Λίβερπουλ - Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγω στο τέλος της σεζόν

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στην καριέρα του - «Είμαι επίσης σίγουρος ότι δεν μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά ξανά και ξανά και ξανά»

Σοκ στη Λίβερπουλ - Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγω στο τέλος της σεζόν
jurgen-klopp_2
Σε μια ανακοίνωση που δεν περίμενε κανείς προχώρησε την Παρασκευή ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος, όπως είπε, φεύγει από τον πάγκο των ρεντς στο τέλος της σεζόν.

Στο μήνυμά του ο Γερμανός τεχνικός αφήνει, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει την καριέρα τους στους πάγκους.



Κλείσιμο
«Φεύγω από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Αντιλαμβάνομαι οτι είναι σοκ αλλά μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό μου» ξεκίνησε την ανακοίνωσή του ο Κλοπ.

Αφού ξεκαθάρισε ότι «αγαπώ τα πάντα στη Λίβερπουλ, την πόλη και τους φιλάθλους μας» ο Κλοπ αποκάλυψε ότι έλαβε την απόφασή του αυτή γιατί «έχω αδειάσει από ενέργεια».

Στη συνέχεια, μάλιστα, δεν απέκλεισε το γεγονός να σταματήσει την προπονητική του καριέρα λέγοντας ότι «είμαι επίσης σίγουρος ότι δεν μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά ξανά και ξανά και ξανά».

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια και όσα ζήσαμε μαζί και όλα όσα περάσαμε μαζί, ο σεβασμός που έχω αναπτύξει για εσάς είναι τεράστιος και το ελάχιστο που σας αξίζει είναι η αλήθεια» έκλεισε τη σοκαριστική για τους φιλάθλους της Λίβερπουλ - και όχι μόνο - ο Γιούργκεν Κλοπ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιούργκεν Κλοπ

«Καταλαβαίνω ότι είναι σοκ για πολύ κόσμο αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Λατρεύω τα πάντα γύρω από τη Λίβερπουλ, την πόλη, τον κόσμο μας, την ομάδα, τους συνεργάτες μου, τα πάντα. Όμως ότι παίρνω αυτή την απόφαση δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να την πάρω. Ο λόγος είναι πως-πώς μπορώ να το πω;-μου τελειώνει η ενέργεια. Δεν έχω πρόβλημα τώρα, προφανώς, ήξερα πως θα έπρεπε να το ανακοινώσω κάποια στιγμή, αλλά είμαι καλά τώρα. Ξέρω πως δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά ξανά και ξανά και ξανά», ανέφερε ο 56χρονος προπονητής.

«Μετά από τα χρόνια που περάσαμε μαζί και όσα βιώσαμε παρέα, ο σεβασμός έχει μεγαλώσει για όλους και η αγάπη μου επίσης, οπότε σας οφείλω την αλήθεια και αυτή είναι η αλήθεια. Έχω ενημερώσει τη διοίκηση από το Νοέμβριο. Όταν καθίσαμε να μιλήσουμε, όπως κάνουμε πάντα εν όψει της επόμενης σεζόν, ήρθε η σκέψη πως δεν είμαι βέβαιος ότι θα είμαι εδώ. Εξεπλάγην και εγώ ο ίδιος. Άρχισα να το σκέφτομαι, δεν είχε αρχίσει φέτος αυτό αλλά από πέρσι που ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν και υπήρχαν στιγμές όπου αν ήμουν σε άλλη ομάδα θα είχα πει ‘σας ευχαριστώ όλους αλλά πρέπει να χωρίσουμε τώρα’. Για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να βοηθήσω να επαναφέρουμε την ομάδα στις ράγες της. Ήταν το μόνο που είχα στο μυαλό μου. Όταν το αντιλήφθηκα ότι έγινε, ότι είχαμε μια πραγματικά καλή ομάδα με τεράστιες δυνατότητες και πολύ καλή ηλικία, με εξαιρετικούς χαρακτήρες και όλα αυτά, τότε μπορούσα να σκεφτώ και πάλι τον εαυτό μου και αυτή ήταν η απόφαση που πήρα. Δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω, αλλά είναι αυτό που πιστεύω πως είναι 100% σωστό», πρόσθεσε.

Ο «Κλόπο» δεν βιάζεται να αποχαιρετήσει τη Λίβερπουλ πριν την ώρα του. «Θα έχουμε τη στιγμή μας την τελευταία αγωνιστική ή κάποια άλλη ώρα, σε κάποια άλλη διοργάνωση ίσως. Υπάρχει χρόνος γι’ αυτό. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας. Οι απέξω θα θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, να γελάσουν με αυτό, να μας αναστατώσουν. Όμως είμαστε Λίβερπουλ, έχουμε περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις μαζί, και πριν από μένα. Ας πάρουμε δύναμη από αυτό. Θα ήταν πολύ όμορφο. Ας πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τη φετινή περίοδο και να έχουμε έναν ακόμη λόγο να χαμογελάμε όταν στο μέλλον θα θυμόμαστε αυτή τη σεζόν», επισήμανε.



Ο πρόεδρος της εταιρείας που έχει τις τύχες της Λίβερπουλ, Μάικ Γκόρντον, είπε: «Θέλω να εκφράσω εκ μέρους του Τζον Χένρι και του Τομ Βέρνερ την εκτίμησή μας στον Γιούργκεν. Περιττό να πούμε ότι μας λυπεί πολύ να χάνουμε όχι μόνο έναν προπονητή τέτοιου διαμετρήματος, αλλά και έναν άνθρωπο και έναν ηγέτη τον οποίο σεβόμαστε πολύ και στον οποίο είμαστε ευγνώμονες. Από την άλλη όμως, σεβόμαστε απόλυτα την επιθυμία του και τους λόγους που αποφάσισε ότι η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του στη Λίβερπουλ. Από σεβασμό στην επιθυμία του, θα αφήσουμε τις τιμές για την κατάλληλη ώρα αναγνωρίζοντας πως η πρόσληψή του ήταν από τις μεγαλύτερες ευλογίες της περιόδου που είμαστε ιδιοκτήτες. Τα επιτεύγματα της ομάδας στο διάστημα αυτό μιλάνε από μόνο τους, όπως και οι χαρές που πρόσφερε σε όλους εμάς τους φιλάθλους. Είμαστε πεπεισμένοι πως θα συνεχίσει να μας κάνει χαρούμενους μέχρι να φύγει».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «… χάρη στον επαγγελματισμό του και την αφοσίωσή του στα συμφέροντα της Λίβερπουλ, μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στο υπόλοιπο της θητείας του και ταυτόχρονα να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Προτεραιότητά μας είναι διττή πλέον: Πρώτον, να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος που έγινε αγωνιστικά φέτος θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της περιόδου και δεύτερο ότι θα προχωρήσουμε στην προετοιμασία και την προσαρμογή της επόμενης μέρας χωρίς τον Γιούργκεν. Όπως πάντα, γνώμονάς μας θα είναι το συμφέρον του κλαμπ και οι φίλαθλοί μας, τους οποίους θα ενημερώσουμε όταν υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος. Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τον Γιούργκεν για όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει για τη Λίβερπουλ. Γιούργκεν, όταν έρθει η ώρα You will never alone».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιούργκεν Κλοπ:

‘Why I’ve Made The Decision To Leave Liverpool’ | Jürgen Klopp | The Full Interview


Ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ

Ο Κλοπ ήταν αυτός που έφερε το πρωτάθλημα στο Ανφιλντ τη σεζόν 2019-2020, ύστερα από 30 χρόνια. Με τον Γερμανό κόουτς στον πάγκο της, η ομάδα του Μέρσισαϊντ έφτασε και στην κορυφή του Champions League τη σεζόν 2018-2019 και δικαίως θεωρείται ο αναμορφωτής του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, σε 464 ματς στον πάγκο των reds, ως σήμερα, μετράει 288 νίκες, 96 ισοπαλίες και 80 ήττες. Η ομάδα του έχει σκοράρει 1025 γκολ και έχει δεχθεί 516.

Οι τίτλοι του Κλοπ με την Λίβερπουλ ως σήμερα:
  • -Premier League: 2019–20
  • -FA Cup: 2021–22
  • -Football League Cup/EFL Cup: 2021–22,
  • -FA Community Shield: 2022
  • -UEFA Champions League: 2018–19
  • -UEFA Super Cup: 2019
  • -FIFA Club World Cup: 2019
  • -UEFA Europa League runner-up: 2015–16

Δείτε βίντεο: Σοκ στη Λίβερπουλ - Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγω στο τέλος της σεζόν
Σοκ στη Λίβερπουλ - Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγω στο τέλος της σεζόν


Ειδήσεις σήμερα:

Πακέτο μαμούθ δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας και F-35 από ΗΠΑ σε Ελλάδα - Επιστολή Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη

22 λεπτά κράτησε η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο - «Το σώμα του σπαρταρούσε πάνω στο φορείο»

«Πάμε στον άνδρα μου να του μιλήσεις» - Πώς περιέγραψε η 39χρονη τα τελευταία λεπτά πριν τη δολοφονία στη Χαλκίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης