Οι 10 εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών

Από τη nude εμφάνιση της Μπέλα Χαντίντ στο πολιτικά χρωματισμένο φόρεμα της Κέιτ Μπλάνσετ

cannes_-_arthrou
Η Κρουαζέτ έλαμψε για ακόμη μια φορά με την «αστερόσκονη» που έφερε το πλήθος των αστέρων που έκαναν το πέρασμά τους από το κόκκινο χαλί.

Απαστράπτουσες προσωπικότητες της διεθνούς σόουμπιζ, όπως ηθοποιοί, μοντέλα, τραγουδιστές, επαγγελματίες αθλητές, καλλιτέχνες και εν γένει κοσμικοί, έδωσαν το «παρών» στην πιο εκλεκτή εκδήλωση της ανοιξιάτικης σεζόν. Συνώνυμο με την αίγλη και τη λάμψη, το Φεστιβάλ των Καννών είναι από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα, ενώ συγχρόνως λειτουργεί τρόπον τινά ως υψηλής προβολής επίδειξη μόδας.

Αν και αποτελεί στον πυρήνα του έναν σινεφιλικό διαγωνισμό, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο να ανταγωνίζονται για τον περιπόθητο Χρυσό Φοίνικα, οι κινηματογραφικές εξελίξεις δεν μονοπωλούν το μιντιακό ενδιαφέρον. Οι λαμπερές πρεμιέρες με τους αστραφτερούς πρωταγωνιστές δομούν το ήμισυ του DNA του φεστιβάλ. Φέτος, δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς σημειώθηκαν αξέχαστα looks, ορισμένα με πολιτικές συνδηλώσεις ή θρησκευτικά σύμβολα και άλλα απλά θεαματικά λόγω απλώς της ομορφιάς τους.

1. Η αλά δεκαετία του '50 Λίλι Γκλάντστοουν
Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός - με τους φετινούς σκορσεζικούς «Killers of the Flower Moοn» - και φετινό μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών φόρεσε ένα φόρεμα Balenciaga εμπνευσμένο από τη συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου για το φθινόπωρο του 1959.
Κλείσιμο
28727747

2. Η «κλασική» Άνια Τέιλορ Τζόι
Η 28χρονη σταρ έφτασε στην προβολή της ταινίας της, «Furiosa: A Mad Max Saga», την Τετάρτη 15 Μαΐου με ένα στράπλες φόρεμα Dior στο χρώμα της σαμπάνιας. Συμπλήρωσε τη λαμπερή εμφάνισή της με ένα εντυπωσιακό κολιέ και λαμπερά σκουλαρίκια από την Tiffany & Co. Η λαμπερή εμφάνιση της σταρ ήταν εμπνευσμένη από το κλασικό Χόλιγουντ.
28715441_2

3. Η Ναόμι Κάμπελ ξανά 20αρα
Το σούπερ μόντελ επέλεξε αυτό που είχε φορέσει σχεδόν 30 χρόνια πριν, στην επίδειξη υψηλής ραπτικής Chanel Φθινόπωρο/Χειμώνας 1996-97. Με περίπλοκο σχέδιο και στολισμένο με χιλιάδες μαύρες πούλιες, το φόρεμα αντικατοπτρίζει τα σχεδόν 40 χρόνια καριέρας της Κάμπελ.
28714973

4. Η Κέιτ Μπλάνσετ στηρίζει Παλαιστίνη

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα που εκτυλίχθηκε φέτος, ήταν όταν η καταξιωμένη ηθοποιός επέλεξε να κάνει ένα πολιτικό μήνυμα μέσω της ενδυματολογικής επιλογής της. Η Μπλάνσετ περπάτησε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα φόρεμα με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα.
28741651

5. Η Μπέλα Χαντίντ «ξεγυμνώνεται» και πάλι
Η Χαντίντ δεν είναι καινούργια στις Κάννες. Το μοντέλο έχει κάνει προσωπική του «πασαρέλα» το χαλί του φεστιβάλ ουκ ολίγες φορές με εμφανίσεις τόσο προκλητικές όσο και αισθητικά εκπληκτικές. Φέτος, φόρεσε ένα nude φόρεμα με λαιμόκοψη που αποκάλυπτε τις θηλές της. Συνδύασε το φόρεμα με καφέ τακούνια, χρυσά σκουλαρίκια και κυματιστά μαλλιά για μια ρετρό ενέργεια.
28741715

6. Η Ιρίς Μιτενέρ ωσάν γλυπτό
Η Γαλλίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια και μοντέλο, που είχε κερδίσει το Μις Υφήλιος το 2016, τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της με το μαύρο φόρεμα Schiaparelli, το οποίο είχε πάνω του ένα χρυσό γλυπτό το οποίο προσομοίαζε σε κοράλλι και τύλιγε το μπροστινό και πίσω μέρος του φορέματος.
28715858

7. Αλαβάστρινη η Χάντερ Σέιφερ
Η ηθοποιός, που παίζει στο «Kinds of Kindness» του Λάνθιμου, βρέθηκε στην πρεμιέρα του φιλμ φορώντας μια εκθαμβωτική στράπλες Armani Privé τουαλέτα από τη συλλογή Άνοιξη 2011.
28726761
8. Πιο κομψή από ποτέ η Σελένα Γκόμεζ
Η 31χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός εντυπωσίασε με ένα υπέροχο μαύρο βελούδινο φόρεμα του οίκου Saint Laurent, καθώς έφτασε στην πρεμιέρα της ταινίας της, «Emilia Perez» το Σάββατο 18 Μαΐου. Η Γκόμεζ συμπλήρωσε την εμφάνισή της με ένα πανέμορφο κολιέ Bulgari, δαχτυλίδια και γόβες.
28731177

9. Γεμάτη θηλυκότητα η Γκρέτα Γκέργουιγκ
Η Γκέργουιγκ φόρεσε ένα Armani Privé φόρεμα και κοσμήματα Chopard στην πρεμιέρα του «Furiosa: A Mad Max Saga, μία από τις πολλές που παρακολούθησε ως σκηνοθέτρια και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

28715990

10. Η γυναίκα που είχε «συνοδό» στο χαλί τον Χριστό
Μια γυναίκα άγνωστης ταυτότητας φόρεσε ένα φόρεμα που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό και πόζαρε στο κόκκινο χαλί κατά τη διάρκεια των αφίξεων για την προβολή της ταινίας «Le Comte de Monte-Cristo». Πρέπει να τονιστεί ότι προσωπικό της ασφαλείας λογομάχησε με τη γυναίκα, προσπαθώντας να την εμποδίσει από το να αναδείξει το ένδυμα με τη θρησκευτική σημασία με τον φόβο ότι θα προκαλέσει ένταση.
BLU_A95064697

Φωτογραφίες: EPA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης