Την Τετάρτη το πρόγραμμα αρχίζει στις 02:00 με τον προημιτελικό της Πλίσκοβα με την Λινέτ και στις 04:00 η Σαμπαλένκα θα παίξει με την Βέκιτς για μια θέση στην τετράδα. Στους άνδρες το πρόγραμμα αρχίζει στις 05:30 με τη μάχη των Πολ-Σέλτον ενώ στις 10:30 ο Τζόκοβιτς θα παίξει με τον Ρούμπλεφ.
Ο Σέρβος που έχει 9 τίτλους σε 9 τελικούς στη Μελβούρνη θέλει να κερδίσει τον Ρώσο για να κάνει το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής και την διεκδικήση του 10ου.
Ρούμπλεφ και Τζόκοβιτς έχουν παίξει 3 φορές με τον Σέρβο να είναι στο 2-1 στις νίκες. Ποτέ δεν έχουν παίξει σε Grand Slam ενώ στο τέλος του 2022 διεξήχθη ο τελευταίος τους αγώνας στο ATP Finals (Τορίνο) με τον Νόλε να επικρατεί με 6-4,6-1.