Euro 2020 (2ος όμιλος), Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: Έκανε το απόλυτο και έσβησε το όνειρο των Φινλανδών - Δείτε τα γκολ

Euro 2020 (2ος όμιλος), Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: Έκανε το απόλυτο και έσβησε το όνειρο των Φινλανδών - Δείτε τα γκολ

Το Βέλγιο έκανε το 3χ3 κόντρα στην εξαιρετική Φινλανδία, που είδε την παρθενική της παρουσία σε Euro να σταματά άδοξα - Οι Φινλανδοί για 74' λεπτά κρατούσαν τη 2η θέση και το εισιτήριο για τους 16 με κορυφαίο τον Χράντετσκι, ο οποίος εξελίχθηκε σε.. μοιραίο καθώς πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ για να κλειδώσει τη νίκη ο Λουκάκου στο 81'

Lukakou
Συγκλονιστική ήταν η τρίτη (τελευταία) αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Euro, τόσο σε Αγία Πετρούπολη, όσο και στην Κοπεγχάγη. Το Βέλγιο δεινοπάθησε από τη μαζική άμυνα της Φινλανδίας, αλλά τη νίκησε 2-0. Είχε ήδη προκριθεί, πήρε όμως την πρώτη θέση του ομίλου. Αντίθετα οι Φινλανδοί τερμάτισαν τρίτοι στην τριπλή ισοβαθμία με Δανία (προκρίθηκε ως δεύτερη) και Ρωσία (τέταρτη και τελευταία), αλλά δύσκολα θα είναι μέσα στους τέσσερις καλύτερους που προκρίνονται αν και θα περιμένει την εξέλιξη τους ομίλους που απομένουν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cc9htx3p3tmh-sf)


Η πάλη με το φινλανδικό τείχος
Το μοτίβο του παιχνιδιού εφαρμόστηκε από το πρώτο λεπτό και έμεινε απαράλλαχτο μέχρι το τελευταίο. Οι Βέλγοι είχαν την μπάλα, την κυκλοφορούσαν, πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν το πολυπρόσωπο τείχος των Φινλανδών.

Ο Ντε Μπρόινε και Εντέν Αζάρ στην πρώτη τους συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα σε αυτό το Euro, έμοιαζαν να μη βρίσκουν λύσεις στους διαδρόμους που έκλειναν μαζικά οι Φινλανδοί.


Οι παίκτες του Μάρκου Κάνερβα κλεισμένοι στο δικό τους μισό του γηπέδου, με τον Τέεμου Πούκι να δίνει άνισες μάχες με τα θηρία της αμυντικής τριάδας που συνέθεσαν οι Μπογιατά, Ντεναγέ και Βερμάλεν.

Κλείσιμο
Ο Χραντέτσκι έβγαλε το σουτ του Βιτσέλ στο 23ο λεπτό, ενώ το αντίστοιχο που επιχείρησε ο ίδιος στο 32ο ήταν απελπιστικά άστοχο. Ύστερα από δύο λεπτά (34') ο Τροσάρ δοκίμασε κι εκείνος το πόδι του, η μπάλα πέρασε πολύ έξω.

Ο Λουκακού σε μια από τις λίγες μπαλιές που έφτασαν προς το κεφάλι του επιχείρησε στο 38ο λεπτό να νικήσει τον Χραντέτσκι, εις μάτην όμως. Ο Φινλανδός γκολκίπερ όμως επενέβη σωτήρια στο 42' για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του από τον Ντοκού.

Ντεναγιέ, Σαντλί και Αζάρ με τρία σουτ μέσα σε τρία λεπτά - από το 51ο έως το 56ο - δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από το να τεστάρουν την ετοιμότητα του τερματοφύλακα της Λεβερκούζεν.

Το καμπανάκι, η αδυναμία του Χραντέτσκι και ο Λουκακού
Οι Φινλανδοί συνέχιζαν τη μαζική άμυνα, όσο διαρκούσε η πίστη στη μεγάλη πρόκριση. Στο 65' ο Λουκακού σκόραρε, αλλά το γκολ ύστερα από το τσεκ του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο φορ της Ίντερ ήταν ελάχιστα πιο μπροστά.

Ο Λουντ, ο Σπαρβ και η παρέα τους δεν την γλίτωσαν στο 74ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βερμάλεν έπιασε την κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, μετά στον Χραντέσκι και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Φινλανδία είχε καταρρεύσει, καθώς το σχέδιο δεν της βγήκε. Θέμα χρόνου ήταν να έρθει και το δεύτερο γκολ. Ήρθε στο 81ο λεπτό από τον Ρομελού Λουκακού, ο οποίος μετά από εξαιρετική κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Φινλανδία (Μάρκο Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν (70' Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59' Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70' Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Τροσάρ (76' Μενιέ) - Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν - Σαντλί, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76' Μπατσουαγί), Λουκακού (84' Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

Τα αποτελέσματα
Φινλανδία - Βέλγιο 0-2

Ρωσία - Δανία 1-4

Η τελική βαθμολογία
1. Βέλγιο 9 (5-1)
2. Δανία 3 (5-4)
3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα