Ασταμάτητη η Εθνική Γυναικών ΗΠΑ: Έφτασε τις 37 σερί νίκες και κατέκτησε ξανά το SheBelieves Cup

Ασταμάτητη η Εθνική Γυναικών ΗΠΑ: Έφτασε τις 37 σερί νίκες και κατέκτησε ξανά το SheBelieves Cup

Δεν έχει αντίπαλο η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, με τις συμπαίκτριες των Μέγκαν Ραπίνο και Άλεξ Μόργκαν να φτάνουν στην δεύτερη διαδοχική και την τέταρτη συνολικά κατάκτηση του SheBelieves Cup στα πέντε χρόνια ζωής του μίνι τουρνουά

shebelieves
Με την αρχηγό Ραπίνο να σκοράρει δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, οι Αμερικανίδες επικράτησαν πανεύκολα με σκορ 6-0 της Αργεντινής και κατέκτησαν back-to-back ένα τρόπαιο που συνολικά έχουν κατακτήσει τέσσερις φορές. Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί αυτό βεβαίως μιας και οι ΗΠΑ ήταν το ακλόνητο φαβορί ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες (Βραζιλία και Καναδάς οι άλλες δύο που συμπληρώνουν το παζλ), με τις ευρωπαϊκές ομάδες να απουσιάζουν -η Αγγλία από πέρυσι και οι Γερμανία-Γαλλία από την διοργάνωση του 2019 και μετά.

Ακόμα κι έτσι, οι Γυναίκες των ΗΠΑ έφτασαν τις 37 σερί νίκες στα επίσημα ματς τους τα τελευταία χρόνια, ενώ τρομάζει και το σερί τους επί αμερικανικού εδάφους αφού έχουν φτάσει τις 53 διαδοχικές επιτυχίες!

Σε κάθε περίπτωση το SheBelieves Cup αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τεστ λίγο πριν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον προπονητή, Βλάτκο Αντονόφσκι, να έχει έτσι κι αλλιώς τον λεγόμενο «ευχάριστο πονοκέφαλο» όσον αφορά την στελέχωση του ρόστερ, έχοντας συμπεριλάβει στην τελευταία του αποστολή 23 παίκτριες, εκ των οποίων μόλις οι 14 ήταν στο γκρουπ που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2019. Συνολικά, μαζί με τις νεαρές αλλά και εκείνες που τους δόθηκε δεύτερη ευκαιρία υπό τη νέα τεχνική ηγεσία, ο αριθμός των υποψηφίων για την τελική 18αδα ανέρχεται στις 27.

«Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσο προχωράμε θα έχουμε σίγουρα και πιο ξεκάθαρες απαντήσεις. Προς το παρόν εκτιμούμε την κατάσταση και προφανώς έχουμε μια πολύ μεγάλη λίστα συγκριτικά με αυτήν που θα πρέπει να υποβάλουμε για το Τόκιο», σχολίασε σχετικά ο κόουτς Αντονόφσκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης