Νίκη Ομπάμα «βλέπει» η Huffington Post

Νίκη Ομπάμα «βλέπει» η Huffington Post

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, έχει 91% πιθανότητες να κερδίσει την εκλογική κούρσα

Νικητή τον Ρόμνεϊ αλλά πρόεδρο… τον Ομπάμα προβλέπουν αναλυτές
Την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων συρρέουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον αυριανό τους πρόεδρο, η Huffington Post εμφανίζει τον Μπαράκ Ομπάμα να προηγείται του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Μιτ Ρόμνει.

Σύμφωνα λοιπόν με την αμερικανική ιστοσελίδα και τον αναλυτή Σάιμον Τζάκμαν, που μελέτησε τις δημοσκοπήσεις στο σύνολό τους, ο Ομπάμα έχει 91% πιθανότητες να κερδίσει την εκλογική κούρσα.

Βέβαια, το ερώτημα που παραμένει είναι κατά πόσο ασφαλή είναι τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ενώ αγωνία προκαλεί και το ενδεχόμενο αυτή τη φορά να σημειωθεί ανατροπή στα λεγόμενα «swing states», τις πολιτείες κλειδιά οι οποίες θα κρίνουν τον νικητή.

Κλείσιμο
Στο Οχάιο για παράδειγμα από το οποίο ιστορικά κρίνεται ο νικητής, 13 στις 14 δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Ομπάμα πρώτο, ενώ μόνο μία παρουσιάζει ισοπαλία.

Ανάλογα αποτελέσματα συναντώνται και στις άλλες κρίσιμες πολιτείες όπως τη Νεβάδα και το Ουισκόνσιν όπου και πάλι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αναδεικνύεται νικητής κατά 90%.

Βέβαια την ίδια ώρα ο Ρόμνει φαίνεται πως διατηρεί προβάδισμα στη Βόρειο Καρολίνα, ενώ η Φλόριντα αναμένεται να αποτελέσει εφιάλτη και για τους δύο υποψηφίους καθώς οι δημοσκοπήσεις τους θέλουν ισόπαλους. Μάλιστα όπως εξηγεί ο Τζάκμαν, είναι ακόμα πιο ριψοκίνδυνη η πρόβλεψη εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πολιτεία.

Εκείνο που επισημαίνει βέβαια η Huffington Post είναι το γεγονός ότι πάνω από το 1/3 των Αμερικανών δεν διαθέτουν σταθερή τηλεφωνική γραμμή καθώς προτιμούν τη κινητή τηλεφωνία, με αποτέλεσμα από τις δημοσκοπήσεις να αποκλείεται σημαντική μερίδα του λαού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης