Ιστορική νίκη κυριών στις αμερικανικές εκλογές του 2012

Ιστορική νίκη κυριών στις αμερικανικές εκλογές του 2012

Σε ιστορικά υψηλό ρεκόρ βρίσκεται ο αριθμός των γυναικών που κέρδισαν θέσεις στη Γερουσία των ΗΠΑ, έπειτα από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου...

Ιστορική νίκη κυριών στις αμερικανικές εκλογές του 2012
Σε ιστορικά υψηλό ρεκόρ βρίσκεται ο αριθμός των γυναικών που κέρδισαν θέσεις στη Γερουσία των ΗΠΑ, έπειτα από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 19 γυναίκες γερουσιαστές θα καταλάβουν θέσεις στο 113ο αμερικανικό Κογκρέσο, περισσότερες από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της χώρας. 

Ανάμεσά τους θα είναι η εκπρόσωπος του ρεπουμπλικανικού κόμματος Deb Fischer που εκλέγεται στη Νεβάδα και οι  Tammy Baldwin, Mazie Hirono και Elizabeth Warren από το Ουισκόνσιν, τη Χαβάη και τη Μασαχουσέτη αντίστοιχα, οι οποίες εκπροσωπούν τους Δημοκρατικούς.

Κλείσιμο
Μέχρι πρότινος, αριθμό ρεκόρ αποτελούσαν οι 17 γυναίκες Γερουσιαστές του προηγούμενου Κογκρέσου. Από αυτές, οι Kay Bailey Hutchison και η Ελληνοαμερικανίδα Olympia Snowe αποσύρονται, πράγμα που σημαίνει ότι το Κογκρέσο που θα συγκροτηθεί θα αποτελείται μόνο από τέσσερις γυναίκες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Όσο για το αντίπαλο στρατόπεδο, οι κυρίες, υποψήφιες των Δημοκρατικών υπήρξαν σημαντικότατο κομμάτι της στρατηγικής που προώθησαν οι Δημοκρατικοί στην προεκλογική τους εκστρατεία για να διατηρήσουν  τις θέσεις τους στη Γερουσία. Μάλιστα, οι McCaskill, Baldwin και Warren «έπαιξαν» ως δυνατά χαρτιά και κέρδισαν σε κάποιους από τους πιο ανταγωνιστικούς αγώνες σημαντικών πολιτειών της χώρας, αναφέρει χαρακτηριστικά η Huffington Post.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης