Ισοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ σε χωριουδάκι με μόλις δέκα ψηφοφόρους

Ισοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ σε χωριουδάκι με μόλις δέκα ψηφοφόρους

Οι δέκα ψηφοφόροι στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ψήφισαν στη διάρκεια της νύχτας, ανοίγοντας την ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν νικητή για πρώτη φορά στην ιστορία...

Τhe dancing so far!
Ισοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ  σε χωριουδάκι με μόλις δέκα ψηφοφόρους
Οι δέκα ψηφοφόροι στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ψήφισαν στη διάρκεια της νύχτας, ανοίγοντας την ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να βγάλουν νικητή για πρώτη φορά στην ιστορία.
 
Ο Τάνερ Τίλοτσον, 24χρονος ναυτικός και ο πρώτος ψηφοφόρος στα περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανών που θα προσέλθουν στην παραδοσιακή ξύλινη κάλπη είπε «ψήφισα τον Μπαράκ Ομπάμα».
 
Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με πέντε ψήφους ο κάθε ένας. «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ» δήλωσε μέλος της εφορευτικής επιτροπής που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.
Κλείσιμο
 
Το μικρό αυτό απομονωμένο χωριό βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Καναδά, στα Απαλάχια Όρη. Από το 1960, το ένα και μοναδικό του εκλογικό τμήμα, στο ξενοδοχείο του χωριού, είναι το πρώτο στις ΗΠΑ που ανοίγει. Πάντα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ήταν ο νικητής, εκτός από το 2008 που κέρδισε ο Ομπάμα.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης