«Ναι» στη νομιμοποίηση μαριχουάνας είπαν Κολοράντο και Ουάσιγκτον

«Ναι» στη νομιμοποίηση μαριχουάνας είπαν Κολοράντο και Ουάσιγκτον

«Legalize it», αποφάνθηκαν οι πολίτες στις δύο πολιτείες - Η αμφιλεγόμενη απόφαση νομιμοποιεί την χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους

Εξώδικο ΠΝΟ για  την αύξηση της φορολογίας
«Ναι» στη νομιμοποίηση μαριχουάνας είπαν Κολοράντο και Ουάσιγκτον
Οι πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον έγιναν και επισήμως οι πρώτες όπου ο κόσμος που κλήθηκε να ψηφίσει είπε το μεγάλο «ναι» στην νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Σε μία εποχή κατά την οποία ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών υπερείχε ξεκάθαρα στις ΗΠΑ, η ψήφιση αυτή ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα, σε μία χώρα με πολύ σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο θέμα. Προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν τόσο ή μόνο με την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών από την εκάστοτε αμερικανική ηγεσία, αλλά και από τα γεωγραφικά σύνορα με το Μεξικό. Μία χώρα στην οποία το εμπόριό τους είναι καθημερινότητα, το ίδιο και το λαθραίο πέρασμά τους στις ΗΠΑ.

Η χρήση της μαριχουάνας στις παραπάνω πολιτείες νομιμοποιήθηκε και σε επίπεδο ιατρικής της χρήσης, μόνον για ενηλίκους, για την αποκατάσταση ασθενών με ποικίλα προβλήματα υγείας.

Αυτού του τύπου η χρήση έχει επίσης νομιμοποιηθεί και στη Μασαχουσέτη, υπογραμμίζοντας τη γενικότερη θέση τα κοινής γνώμης για μια πιο ελαστική συμπεριφορά και αντιμετώπιση σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες, γράφει η Huffington.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν τη νομιμοποίηση ή μη της μαριχουάνας. Το αποτέλεσμα σφραγίζει την μεγάλη αλλαγή που επήλθε έπειτα από δεκαετίες σκληρών μέτρων και πολιτικών κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης