Συναίνεση για τον περιορισμό του ελλείμματος το πρώτο «στοίχημα» του Ομπάμα

Συναίνεση για τον περιορισμό του ελλείμματος το πρώτο «στοίχημα» του Ομπάμα

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Αμερικανού προέδρου αμέσως μετά την επανεκλογή του είναι η συναίνεση και κυρίως στο Κογκρέσο

Συναίνεση για τον περιορισμό του ελλείμματος το πρώτο «στοίχημα» του Ομπάμα
Το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Αμερικανού προέδρου αμέσως μετά την επανεκλογή του είναι η συναίνεση και κυρίως στο Κογκρέσο. Μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικονωνία με τους επικεφαλής Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και στα δύο αντιπροσωπευτικά σώματα των ΗΠΑ, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία. Μπαράκ Ομπάμα.

Συγκεκριμένα τους κάλεσε να εκφράσουν τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού για τον περιορισμό του ελλείμματος και τη μείωση των φόρων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 
Κλείσιμο

«Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εξεύρεση διακομματικών λύσεων σχετικά με: τη μείωση του ελλείμματος μας κατά τρόπο ισορροπημένο, τη μείωση των φόρων για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης και τις μικρές επιχειρήσεις, και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», αναφέρει σε ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. 

«Ο πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως ο αμερικανικός λαός έστειλε στις χθεσινές εκλογές ένα μήνυμα, ότι οι ηγέτες και στα δύο κόμματα πρέπει να βάλουν στην άκρη τα κομματικά τους συμφέροντά και να εργαστούν με κοινό σκοπό να θέσουν στην πρώτη θέση τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού και την αμερικανική οικονομία». 

Ο Ομπάμα μίλησε με τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, και την επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ανέφερε ακόμη ο Λευκός Οίκος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης