«Πολύ χαρούμενος» ο Βαν Ρομπάι για την επανεκλογή Ομπάμα

«Πολύ χαρούμενος» ο Βαν Ρομπάι για την επανεκλογή Ομπάμα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Μπαράκ Ομπάμα - Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συνεχάρη τον Ομπάμα για την επανεκλογή του

«Πολύ χαρούμενος» ο Βαν Ρομπάι για την επανεκλογή Ομπάμα
«Πολύ χαρούμενος» για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα», έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στο λογαριασμό του στο Twitter.
 
Επίσης, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν Αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα.
 
Κλείσιμο
«Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι Αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά», τόνισε ο Γιούνκερ.
 
Ο Βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα «ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας».
 
«Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική», πρόσθεσε.
 
Ο Ντι Ρούπο χαιρέτισε «τις προοδευτικές ιδέες και τις επιλογές της διεθνούς πολιτικής του Ομπάμα που προωθούν μια πολύπλευρη προσέγγιση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό».
 
«Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο μου Μπαράκ Ομπάμα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας», έγραψε στο Twitter του και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης