Ο Μπαν Κι-μουν συγχαίρει τον Ομπάμα για την επανεκλογή του

Ο Μπαν Κι-μουν συγχαίρει τον Ομπάμα για την επανεκλογή του

Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν προσδοκά σε συνέχιση της στενής συνεργασίας με τον επανεκλεγέντα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, για να αντιμετωπιστούν, με «ισχυρή πολυμερή συνεργασία» μια σειρά διεθνών προβλημάτων...

Ο Μπαν Κι-μουν συγχαίρει τον Ομπάμα για την επανεκλογή του
Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν προσδοκά σε συνέχιση της στενής συνεργασίας με τον επανεκλεγέντα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, για να αντιμετωπιστούν, με «ισχυρή πολυμερή συνεργασία» μια σειρά διεθνών προβλημάτων.
 
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού συνεχάρη θερμά τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του.
 
Ο ΓΓ προσβλέπει, όπως τονίζεται, στη συνέχιση της συνεργασίας με τον πρόεδρο Ομπάμα και την κυβέρνησή του στο «πνεύμα διαρκούς συνεργασίας» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών.
 
Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει ότι πολλές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας -από τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία και στην ώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή για να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο, μέχρι την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η κλιματική αλλαγή- απαιτούν «ισχυρή, πολυμερή συνεργασία».
 
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο ΓΓ και ο ΟΗΕ θα συνεχίσουν να υπολογίζουν στην «ενεργή δέσμευση» των ΗΠΑ για τα παραπάνω και άλλα κρίσιμα ζητήματα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων όλου του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης