Νικητή τον Ρόμνεϊ αλλά πρόεδρο… τον Ομπάμα προβλέπουν αναλυτές

Νικητή τον Ρόμνεϊ αλλά πρόεδρο… τον Ομπάμα προβλέπουν αναλυτές

Στις σημερινές εκλογές, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, όμως ο Δημοκρατικός υποψήφιος να κατακτήσει το σώμα των εκλεκτόρων ανανεώνοντας την θητεία του στον Λευκό Οίκο

Νικητή τον Ρόμνεϊ αλλά πρόεδρο… τον Ομπάμα προβλέπουν αναλυτές
Νικητή τον Ρόμνεϊ αλλά πρόεδρο… τον Ομπάμα προβλέπουν πολλοί αναλυτές κάνοντας λόγο για ένα εκλογικό αποτέλεσμα - θρίλερ που θα παραπέμπει στο 2000, όπου ο Τζορτζ Μπους και ο Αλ Γκορ είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους.

Στις σημερινές εκλογές, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, όμως ο Δημοκρατικός υποψήφιος να κατακτήσει το σώμα των εκλεκτόρων ανανεώνοντας την θητεία του στον Λευκό Οίκο. 

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, εκατοντάδες νομικοί θα επιτηρούν την εκλογική διαδικασία προκειμένου να αποτραπούν περιστατικά νοθείας. Την ίδια ώρα, σε πολλά εκλογικά τμήματα βρίσκονται ήδη διεθνείς παρατηρητές από τον Οργανισμό Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη καθώς εγείρονται φόβοι για εξαγορά ψήφων κυρίως στην κατηγορία των μειονοτήτων.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται διχασμένες την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις αμφίρροπες πολιτείες δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του απερχόμενου προέδρου.

Προβάδισμα τριών μονάδων έχει ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από το αμερικανικό δίκτυο «ABC NEWS» και την εφημερίδα «Washington Post».
Κλείσιμο

Η δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει το γκάλοπ που διενήργησε το αμερικανικό think tank «Pew Research Centre» και δόθηκε τη Δευτέρα στην δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωνε 48% έναντι 45% του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στους πιθανούς ψηφοφόρους.

Επιπλέον η δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post  δείχνει ότι το 51% των Αμερικανών δίνουν τις «ευλογίες τους» στο κυβερνητικό έργο του νυν ένοικου στο Λευκό Οίκο.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η άκρως συγκινητική μετά δακρύων ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Ο απερχόμενος πρόεδρος προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν για μία δεύτερη θητεία καθώς αυτή η «δεξαμενή» των ψηφοφόρων θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα. Οι δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου πασχίζουν έως την τελευταία στιγμή να συγκεντρώσουν τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων που θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον Λευκό Οίκο.

Στο μεταξύ, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι σε πολλές πολιτείες το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα μετά το καταστροφικό- φονικό πέρασμα του τυφώνα «Σάντι».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης