Τυρί, λαχανικά και κοτόπουλο που περίσσεψε γίνονται νόστιµα wraps για το δεκατιανό στο γραφείο ή το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!
15 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
№ 1. Με γραβιέρα & αγγούρι
Κόβουµε 120 γρ. φέτα ή γραβιέρα σε µπαστουνάκια και τα αλείφουµε µε κέτσαπ ή πελτέ ντοµάτας. Τα ψήνουµε στο σχαροτήγανο να γλασάρουν λίγο χωρίς να λιώσουν. Αλείφουµε 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες µε λίγη κέτσαπ ή πελτέ ντοµάτας και µοιράζουµε το τυρί, αγγούρι κοµµένο σε λεπτά στικ, λίγο κρεµµυδάκι φρέσκο ψιλοκοµµένο, λίγο µαρούλι και τυλίγουµε.
№ 2. Με αβοκάντο & πέστο
Αλείφουµε 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες µε 1 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, προσθέτουµε από 1/4 αβοκάντο κοµµένο, από 1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κοµµένη στη µέση, µερικές φέτες χαλούµι ή ταλαγάνι, λίγα φύλλα βασιλικού και τυλίγουµε.
№ 3. Με κοτόπουλο, καρότο & κατίκι
Ανακατεύουµε 1 κ.σ. κατίκι Δοµοκού, 1 κ.σ. καυτό νερό, 1 κ.γ. γλυκιά µουστάρδα, λίγη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκοµµένη, 1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο, λίγο χυµό λεµονιού και κοτόπουλο ψητό ή βραστό, µαδηµένο ή ψιλοκοµµένο. Μοιράζουµε το µείγµα σε 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες, βάζουµε καρότο τριµµένο, λίγο αγγούρι κοµµένο σε στικ, µαρούλι και λίγο µαϊντανό και τυλίγουµε.
№ 4. Με φέτα, πάστα πιπεριάς & χούµους
Αλείφουµε 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες µε 2 κ.σ. έτοιμο χούµους από βαζάκι και 1 κ.γ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης. Προσθέτουµε µερικά ντοµατίνια κοµµένα στη µέση, 1 χούφτα φύλλα σπανάκι, 3 κ.σ. φέτα θρυµµατισµένη και τυλίγουµε.