Σκευωρία Novartis: Ποιους μάρτυρες θα καλέσουν τα κόμματα στην Προανακριτική

Σκευωρία Novartis: Ποιους μάρτυρες θα καλέσουν τα κόμματα στην Προανακριτική

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόσωπο-«κλειδί», του οποίου η κατάθεση θα προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα κληθεί να καταθέσει άμεσα ή θα προσκληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις - Τα ονόματα που θα προτείνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

papaggelopoulos-0
Την πρώτη «φουρνιά» μαρτύρων που θα κληθούν να περιγράψουν τον παραδικαστικό μηχανισμό του «Ρασπούτιν» θα ορίσουν τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά την σκευωρία Novartis στη συνεδρίαση της Τρίτης (17:00).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη ετοιμάσει καταλόγους με προτεινόμενους μάρτυρες, οι οποίοι διαφέρουν σε ελάχιστα σημεία. Σε κάθε περίπτωση, το προεδρείο προσανατολίζεται στο να μην αποκλείσει κανέναν απ' όσους θα προταθούν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αντεγκλήσεις αναφορικά με την ομάδα μαρτύρων που θα κληθεί να... παρελάσει πρώτη από το Κοινοβούλιο.

Εκπλήξεις από ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της πλειοψηφίας έχει στην διάθεσή του στοιχεία και πληροφορίες που ενισχύουν τις ενδείξεις για ωμές πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διωχθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπάρχει και πρόσωπο-«κλειδί», του οποίου η κατάθεση θα προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα κληθεί να καταθέσει άμεσα ή θα προσκληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις.

Πάντως, η τελική απόφαση δεν αποκλείεται να ληφθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 την Τρίτη με την συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία αναμένεται να προτείνει την εξέταση των: Ελ. Ράικου, Γ. Αγγελή, Ελ. Τουλουπάκη, Ξ. Δημητρίου, Μ. Παπασπύρου, της προϊσταμένης του κλιμακίου ελέγχου ΣΟΕΕ, των προστατευόμενων μαρτύρων, Γ. Τερζάκη (ΕΤΑΔ), Ν. Μανιαδάκη, Στ. Κοντονή, Μ. Καλογήρου, Π. Νικολούδη και άλλων προσώπων που φέρονται να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον τρόπο που ελήφθησαν οι καταθέσεις των «κουκουλοφόρων».

Με Γ. Παπαδάκου και Κ. Βαξεβάνη ο ΣΥΡΙΖΑ

Η λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στην λογική πως η υπόθεση αποτελεί σκάνδαλο χρηματισμού ιατρών και κρατικών αξιωματούχων και όχι "σκευωρία". Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα των εκπρόσωπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα περιλαμβάνει ονόματα της διοίκησης Novartis, όπως του Κ. Φρουζή, Arnout Ploos Van Amstel κ.ά. του Ν. Μανιαδάκη, Ν. Μανιά, των δέκα πολιτικών πρόσωπων και δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όπως Γ. Παπαδάκου, Κ. Βαξεβάνης και το δημοσιογραφικό επιτελείο της ελβετικής τηλεόρασης, που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό ντοκιμαντέρ.

Τζανακόπουλο - Πολάκη προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

Κλείσιμο
Το Κίνημα Αλλαγής θα προτείνει: τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διώχθηκαν από την «σκευωρία», τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Κ. Ράνο, Σ. Μιωνή, Κ. Φρουζή, Δ. Τζανακόπουλο, Π. Πολάκη, Γ. Κουρτάκη, Ν. Μανία, Ν. Μανιαδάκη, Γ. Αγγελή, Γ. Τσατάνη, Ελ. Ράικου, Ελ. Τουλουπάκη, Ι. Ντογιάκο, Ε. Κυβέρλου, Γ. Φιλιππάκη, Γ. Παπαδάκου και Γ. Τερζάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης