Μήνυμα ενότητας και σταθερότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο

Μήνυμα ενότητας και σταθερότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο

Την Κάλυμνο και την Κω επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ

kasteloriz-m-1
Μήνυμα με σαφείς αποδέκτες έστειλε με δήλωση του από το ακριτικό Καστελόριζο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο βρίσκεται από χθες στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκανησα. «Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ακριτικό νησί, ο κ. Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο πανέμορφο φυσικό λιμάνι και συνομίλησε με δεκαδες κατοίκους αλλα και τουρίστες οι οποίοι του ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης, τον οποίον διαβεβαίωσε ότι για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας.

kasteloriz-m-2


«Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελοριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε και άλλες συναντήσεις με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Καστελόριζο. Επισκέφθηκε την Πυραυλάκατο «Ρίτσος» που είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι καθώς και το αστυνομικό τμήμα του νησιού, το οποίο μεταξύ άλλων διενεργεί και τον διαβατηριακό έλεγχο για τους επισκέπτες του νησιού που έρχονται από την Τουρκία.

Κλείσιμο
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναντήθηκε, ακόμη, με γιατρούς από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού όπου διαπίστωσε από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που εξαναγκάζουν συχνά τους κατοίκους να αναζητούν ιατρική βοήθεια στη Ρόδο η οποια απέχει 72 μίλια από το Καστελόριζο δηλαδή 3 ώρες με το πλοίο, το οποίο έχει δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

kasteloriz-m-3


Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε σύντομη συνομιλία και με στελέχη του λιμενικού σώματος που ετοιμάζονταν για τη νυχτερινή περιπολία τους. Ο κ. Μητσοτάκης σε λίγη ώρα θα μεταβεί στην Κάλυμνο και αργότερα στην Κω που είναι οι δύο τελευταίοι προορισμοί της περιοδείας του.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το Καστελόριζο

«Πριν ακόμη ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος επέλεξα να βρεθώ στο Καστελόριζο γιατί από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αυτό το πανέμορφο νησί μπορεί να είναι το απώτατο γεωγραφικό σημείο της πατρίδας μας, είναι όμως το κέντρο της καρδιάς του κάθε Έλληνα. Η παρουσία μου εδώ δεν είναι μόνο συμβολική. Δηλώνει την ενότητα του Έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας. Και σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα που στηρίζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο. Γιατί το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση. Ταυτόχρονα, όμως, είμαι εδώ για να δεσμευτώ πως θα είμαι πάντα στην ακριτική Ελλάδα Σύντομα η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή που αξίζουν όλοι οι Ελληνες και κυρίως οι ακρίτες του Αιγαίου μας». Η ανάρτηση από το Καστελόριζο με την βάρκα και την υψωμένη σημαία

kasteloriz-m-5


kasteloriz-m-4



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Κυριακή πρωί στο Καστελλόριζο με ψηλά τη σημαία! 🇬🇷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης