Απόστρατος αξιωματικός, αγαπητός και με κοινωνικό έργο ο ιερέας που τα «έψαλε» στον Σέλτσα

pappas_ar

Να μετανοήσεις δημόσια για την προδοσία της Μακεδονίας, είπε ο ιερέας προς τον βουλευτή, που του απάντησε πως «αυτά είναι τραμπουκισμοί»

Απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού είναι ο ιερέας π. Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα, που την Κυριακή «έψεξε» δημόσια τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα για τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων.

Πρόκειται για τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, την παλαιότερη εκκλησία της πόλης, ο οποίος έχει επιδείξει πλούσιο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ανάμεσα στους συμπατριώτες του.

Μετά την αποστρατεία του από τον Ε.Σ., ο πατέρας Αναστάσιος εκπλήρωσε το 2012 την επιθυμία ζωής που είχε, να φορέσει -μετά το χακί- το ράσο και να αφιερωθεί στα Θεία. Η χειροτονία του σε διάκο, έγινε από τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, στο μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου, που είχε ιδρύσει ο «πνευματικός πατέρας» του, μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης, τις θρησκευτικές και εθνικές διδαχές του οποίου ακολουθεί με ευλάβεια.

Επικεφαλής μιας πολύτεκνης οικογένειας, ο μεγάλος του γιός ακολουθεί τα βήματά του, έχοντας σπουδάσει θεολογια.

Με απόφαση του μητροπολίτη Φλωρίνης, που τυγχάνει την απόλυτης εμπιστοσύνης του, τοποθετήθηκε άμισθος εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, αφού λαμβάνει μόνο τη σύνταξη του, ως απόστρατος αξιωματικός. Εκτός από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, επιτελεί και σημαντικό κοινωνικό έργο στην πόλη, όπως διανομή τροφίμων και άλλων αγαθών σε ευπαθείς συμπατριώτες του.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, ως Φλωρινιώτης, στο θέμα της Μακεδονίας και υπήρξε μπροστάρης στις εκδηλώσεις και στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για το λόγο αυτό έχει γίνει «κόκκινο» πανί, όχι μόνο για τους θιασώτες της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αλλά και για τους ελάχιστους φιλοσκοπιανούς της περιοχής.

Ο ίδιος, διακρίνεται για το δημόσιο θάρρος της γνώμης του, όπως φάνηκε και στο περιστατικό στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας την Κυριακή, όπου προέτρεψε τον βουλευτή Κωνσταντίνο Σέλτσα σε «δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας». Αντιδρώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον ιερέα για «τραμπουκισμό», υποστηρίζοντας πως σε πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία «κρέμασε αβγά» έξω από το γραφείο του.

Πάντως τα σχόλια των συμπατριωτών του πατέρα Αναστάσιου στα social media, είναι συντριπτικά υπέρ του, τόσο για τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων, όσο και για το κοινωνικό έργο που επιδεικνύει στην Φλώρινα.

kozan.gr: Ιερέας προέτρεψε το βουλευτή Φλώρινας Κ. Σέλτσα σε δημόσια μετάνοια

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (149)

Τρολ

Κάποιου Αθηναίου οι προγονοί ήρθαν κάποτε στην Μακεδονία και ο απόγονος τους καθώς γεννήθηκε στην Μακεδονία πιστεύει πως είναι Μακεδόνας, ενώ οι διάφορες τους δεν είναι κομματικές αλλα άλλης φύσεως.

dna

τσιπαριστε όλους τους Ελληνες εδώ και τώρα

Προς kyriakos

Απο ενα δημοκρατικο ελληνα πολιτη.Το μονο που ευχομαι πραγματικα νουμερακι ειναι να σε πετυχω πουθενα.Μονο αυτο γκιοζακο.

Καγιαλές

Συμπατριώτες έρχονται εκλογές!!!!Σέ ότι αφορά το Εθνικό μας θέμα και την επιστημονικά αποδεδειγμένη ιστορική του βάση ας μην χάνουμε χρόνο,τα κείμενα μεγάλων ιστορικών και τα μνημεία είναι εκεί για του λόγου το αληθές.Ο Τσίπρας και ότι απέμεινε από τους πιστούς της θεωρίας των δουλοπάροικων του Τσερνίστεφ δεν πιστεύουν στον υγειή πατριωτισμό.Είναι αχταρμάς ,ουράνιο τόξο,λευκή σελίδα χαρτιού που ο καθένας μπορεί να γράψει ότι ανοησία θέλει επάνω σ΄αυτήν.Δεν έχει όμως το δικαίωμα να υπογράφει διεθνείς συμβάσεις που αφορούν την ιστορία,την αξιοπρέπεια και το μέλλον των Ελλήνων χωρίς να τους ρωτήσει την γνώμη τους.Το ότι υποβάθμισε τους Έλληνες πολίτες σε Γ΄διαλογής σε σχέση με τους σκοπιανούς που ρωτήθηκαν με δημοψήφισμα,είναι μια ύβρις που δεν χωνεύεται στους αιώνας. Οι πρωαγωγοί των συμφερόντων του Σόρος,του Ρότσιλντ και των γερμανικών εταιρειών στις παραποτάμιες μπίζνες, φέρουν την πατρίδα μας απένταντι στην Ρωσία,χωρίς κανένα όφελος,την οποία θα συναντήσουμε οσονούπω στα θέματα της Ν.Α.Μεσογείου,Κυπριακό,ενεργειακά,τουριστικά,' Αγιον Όρος,Πατριαρχεία κλπ.Πρέπει να ακολουθήση η Νέμεση!!!!Οι πράξεις της κυβερνήσεως στην οικονομική και εξωτερική πολιτική είναι ταυτόσημες με τις πράξεις εκείνων ,που μετά την ιστορική δική των έξη,οδηγήθηκαν το πρωϊνό της 15/11/1922 στο Γουδί για τα περαιτέρω...

Τζικος

ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ ? είστε ζώα

Αγύριγο κεφάλι

ΕΓΏ, δεν ξέρω το ΠΩΣ θα του φερόμουν του ...παπά αν μούλεγε και μου αξίωνε κάτι παρόμοιο!..

Aγύριγο κεφάλι

Είπα ...800 φορές ότι με την Συμφωνίαν των Πρεσπών ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΑΝ Τα Σκόπια ως ΑΕΙΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ την Ελληνικήν Περιοχήν της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ._______ ΠΡΟΣΕΞΕ εδώ την Νομική Έννοια της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ τους ότι:__________ΟΥΔΕΝ Δικαίωμα ΕΧΟΥΝ ή ΕΙΧΑΝ ποτέ επί της πέραν των σταθερών ("Μπετόν -Αρμέ") Συνόρων τους Ελληνικής περιοχής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μακεδονίας και ΟΤΙ ούτε είχαν ΟΥΤΕ διαφυλάττουν τοιούτο, ΟΥΔΕ ΑΚΟΜΗ και επί της Ιστορίας ταύτης της εν λόγω περιοχής από τα ΑΡΧΑΙΑ χρόνια έως και σήμερον που μιλάμε!.._____________Καταλαβαίνεις ΛΟΙΠΌΝ άνθρωπε μου τι Σημαίνει άνευ όρου "ΠΑΡΑΤΗΣΙΣ" εν τη Νομική του όρου εννοία;_____________Με την τοιαύτην δήλωσιν σου "ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ" στα Δικαστήρια ΧΑΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙΑ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, έστω και εάν έχεις μεταγεγραμμένο ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ συμβόλαιο ΔΙ΄ ΑΥΤΑ!..___________Τέλεια όθεν η Συμφωνία των Πρεσπών._____________Βέβαια οι Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΕΣ θέλουν να ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ το ζήτημα στο καθεστώς ΔΙΑΜΑΧΩΝ μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδος, προκειμένου να λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ σε όσους είναι αφελείς και κάθονται και τους ακούν από τους βορειο-Ελλαδίτες, προκειμένου να ΠΟΥΛΑΝΕ ψευτο-"πατριωτισμόν" και να τους ΑΡΠΑΖΟΥΝ έτσι εύκολα ορισμένα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ!.._________Αυτοί που ΒΡΙΖΟΥΝ εδώ μέσα την Κυβέρνηση διά την Συμφωνίαν των Πρεσπών είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ (ή τους έχουν τάξει διορισμόν στο Δημόσιο) από την ΔΕΞΙΑ και από το "κόμμα¨" των ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ-Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΩΝ!..

kyriakos

Σου δίνουν ένα κουβά χάπια και σε αμολανε

J

Ρε φίλε τους ξέφυγες ή σ' αφησαν?

να ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ όλοι σας

εσείς που ψηφίσατε Συριζα. ΟΛΟΙ

Είναι κοινότοπο ότι οι συμφωνίες στην πορεία εφαρμογής τους συχνά καταπατώνται

ή ακυρώνονται στην πράξη από το ένα Μέρος, πράγμα που σημαίνει, ότι θα ήταν δικαιικά αδιανόητο να μη μπορεί να ακυρωθεί από το άλλο Μέρος μία καταπατημένη συμφωνία.

Έτσι η «Συμφωνία των Πρεσπών» ακυρώνεται, λύνεται.

Βάσει συγκεκριμένων άρθρων (και) της Σύμβασης της Βιέννης, η ακύρωση είναι σαφέστατα δυνατή, ειδικά σε συμφωνίες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο ή έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το εθνικό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

commision1

Οι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν απαγόρευση εισόδου για όσους εμπλέκονται ή είναι υπεύθυνοι για τις γεωτρήσεις – Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία για φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές

1
dendias

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο σήμερα είναι οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις στη Συρία και οι εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας

tsipras-merkel-arhtro

Αυτό το «επεισόδιο» από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο Πίτερ Σπίγκελ των FT από το «Η τελευταία μπλόφα» για να δείξει ότι το βίβλιο θα θυμίζει για πάντα πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση

51
Tsakalotos_Efklidis

Με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής συνέδεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών τον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα που έχει συνέπεια την εκτόξευση της τιμής τους - Αυτοκριτική για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ

68
mhtsotakis_ar

Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θέλουμε να ψηφίζουν για την Ελλάδα άνθρωποι που απλά έχουν ελληνική καταγωγή - Πιστεύω ότι μέσα στον μήνα μπορούμε να ψηφίσουμε το νόμο, πρόσθεσε ο υπ.Εσωτερικών - Σήμερα οι επιστολές στα κόμματα - Οι τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

69