Συνάντηση Κατρούγκαλου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων

Συνάντηση Κατρούγκαλου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων

Στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονται θέματα διμερούς συνεργασίας - Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικώ θα δώσει το «παρών» στην εναρκτήρια πτήση Αθηνών-Σκοπίων

katrou
Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι θα έχει την Πέμπτη ο ανπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών σε γενικότερο επίπεδο, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος θα παραστεί στην εναρκτήρια πτήση της αεροπορικής γραμμής Αθηνών-Σκοπίων, στην οποία θα επιβιβαστεί ο κ. Οσμάνι.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συναντηθεί, την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Bujar Osmani. Η συζήτηση θα εστιασθεί σε θέματα διμερούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα συνοδεύσει τον Β. Osmani στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου ο τελευταίος να επιβιβαστεί στην εναρκτήρια πτήση της γραμμής Αθηνών-Σκοπίων».

Τι δήλωσε ο Οσμάνι πριν «πετάξει» για Αθήνα

Την εκτίμηση ότι η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος. Υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία (υλοποίησης της συμφωνίας) δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις» ανέφερε σήμερα ο Μπουγιάρ Οσμάνι.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η "Μακεδονία" να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης