Θολώνει την εικόνα του Τσίπρα ο Κυριάκος

Θολώνει την εικόνα του Τσίπρα ο Κυριάκος

Ο αρχηγός της ΝΔ αμφισβητεί το success story του πρωθυπουργού, γνωρίζοντας ότι στο τέλος οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ των δύο - Εξηγήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση πλαστογραφίας της κατασκευαστικής των αδελφών του ζήτησαν Γεωργιάδης και Σπυράκη

mhtsotakis_arthroo
Μπορεί ο πρωθυπουργός να έστειλε τους δημοσιογράφους για… μπάνια, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να θέσει τα στελέχη του σε εκλογικό συναγερμό. Μάλιστα, ανακοίνωσε και συνέδριο στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, ώστε να διασφαλίσει την κινητοποίησή τους, ακόμη και αν δεν στηθούν πρόωρες κάλπες το Φθινόπωρο.


Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε τα πυρά του στον πρωθυπουργό. «Ο Τσίπρας ας ετοιμάσει όσες φιέστες θέλει οι πολίτες δεν τον πιστεύουν τα ψέματα τελείωσαν» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για το… τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα - Καμμένου στην εξουσία.


Πάντως, έδωσε και μία… συμβουλή στον αντίπαλό του. Τον προέτρεψε να προκηρύξει εκλογές πριν τη ΔΕΘ «μήπως έτσι βρει άλλοθι για να γλιτώσει την επίσκεψή του στη βόρεια Ελλάδα».



Αναφέρθηκε και στο πολιτικό κλίμα. Υπάρχει τοξικότητα, σημείωσε, γιατί η κυβέρνηση θα κατασκευάσει ενόχους και θα επινοήσει σκάνδαλα. «Εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους« προσέθεσε.



Χαρακτήρισε παραλογισμό το να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί οκτώ στους δέκα Έλληνες που αντιδρούν στην ονομασία της ΠΓΔΜ και δεσμεύθηκε ότι ως κυβέρνηση θα δώσει δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες. «Η κυβέρνηση φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό» τόνισε σχετικά.



«Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας "κεραυνοβόλος πόλεμος" όπως λένε στη στρατηγική θεωρία. Κι αυτό διότι έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο που λειτουργεί χωρίς κανόνες» σημείωσε από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.



Κλείσιμο
Την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει να ζητά απαντήσεις και για την υπόθεση της Δίοδος, όπου ο αδελφός του πρωθυπουργού βρέθηκε κατηγορούμενος για πλαστογραφία.



«Αποδείξαμε με αδιάσειστα στοιχεία ότι τα μέλη της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησαν με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα να πάρουν έργο του δημοσίου ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ. Ξαναρωτάμε: Γιατί δεν δικάστηκαν όπως ο νόμος ορίζει για αυτές τις περιπτώσεις; Εξηγήσεις για το σκάνδαλο της οικογένειάς του οφείλει, πλέον, να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός» σημείωσε η Μαρία Σπυράκη.



Για «δικαστικό σκάνδαλο τεράστιου μεγέθους» μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι «είναι μια υπόθεση που θα έπρεπε η ίδια η Δικαιοσύνη να ερευνήσει το πώς λειτούργησε η ίδια η Δικαιοσύνη».



«Τι θα πει ότι έγινε δίωξη μόνο για χρήση πλαστού εγγράφου; Το πλαστό έγγραφο ποιος το κατασκεύασε; Προφανώς το έκαναν οι ίδιοι για να πάρουν 1 εκατομμύριο δεν το είδε αυτό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης