Με κατεβασμένα ρολά περιμένουν τον Τσίπρα στη Μυτιλήνη - Του «γύρισαν την πλάτη» στη Λήμνο

limnos_arthrooo3

Ελάχιστοι άνθρωποι περίμεναν τον πρωθυπουργό στο ακριτικό νησί - Κλειστά μαγαζιά στη Μυτιλήνη που θυμίζει «φρούριο» από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες της Λήμνου που υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο ακριτικό νησί πριν τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη.

Τον πρωθυπουργό περίμεναν μερικοί ηλικιωμένοι που του ευχήθηκαν «καλή δύναμη» αλλά και ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να του δώσει ένα λουλούδι αλλά τελικά δεν το είχε μαζί του.

Στην ομιλία του στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου ο κ. Τσίπρας  σημείωσε μεταξύ άλλων: " Η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι στη Λήμνο και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές».

Συνεχίζοντας, ο κ.Τσίπρας σημείωσε ότι «ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και με μια γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές επιλογές, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν σε αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μια δύναμη σταθερότητας, αλλά και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, διαθέτοντας ταυτόχρονα την ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να διαφυλάττει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα».

«Το δεύτερο καθήκον, πέραν της ασφάλειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Με σχέδιο και ιεραρχήσεις, ώστε να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις τις οποίες έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Αυτή την αρχή, λοιπόν, κάνουμε πράξη με τον θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων και με τη σημερινή επίσκεψη στη Λήμνο, όπου ήρθα για να συζητήσω με τους απλούς πολίτες».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Ευάγγελο Παναγιώτου, για τον ρόλο της Μονάδας. «Ζούμε σε μια περίοδο που η τριγύρω περιοχή μας είναι αποσταθεροποιημένη, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το οίκημα RDNS, των πληρωμάτων επιφυλακής αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπερασπίζονται μονάχα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και τις αξίες μας, που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο και διαδόθηκαν από άκρη σε άκρη σε όλη την οικουμένη. «Τα σύνορα που υπερασπίζεστε είναι και σύνορα της ΕΕ», τόνισε.

Σχολίασε ότι «οι γείτονες μας κατά καιρούς απρόβλεπτοι, πολλές φορές αρέσκονται σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο», για να σημειώσει: «εμείς όμως είμαστε πάντοτε εκεί να υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αδιέξοδες, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και ιδιαίτερα η Πολεμική Αεροπορία μας το έχει αποδείξει όσες φορές κλήθηκε να το αποδείξει.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ, πριν την ομιλία, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νησιώτες, σε χαλαρό και πιο άμεσο κλίμα,  σε βόλτα περίπου 40 λεπτών που έκανε με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου.


«Θερμή υποδοχή» ετοιμάζουν στη Λέσβο- Κατέβασε ρολά η αγορά

Εντωμεταξύ στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι ετοιμάζονται για «θερμή» υποδοχή του πρωθυπουργού με κατεβασμένα ρολά στα καταστήματά με τους δρόμους να παραπέμπουν σε μια «νεκρή» πόλη εν μέσω και των αυστηρών μέτρων ασφαλείας με διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες.

Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.

Η χλιαρή υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στη Λήμνο
Στο δημαρχείο στη Μύρινα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λήμνου και άλλους φορείς του νησιού. Ο Δημήτρης Μαρινάκης υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.
limnos
limnos2
Περίπου 30 άτομα τον υποδέχτηκαν στην είσοδο του δημαρχείου

Τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά την έναρξη της συνάντησης, με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν ότι έχουν καλυφθεί τα κενά. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης. Στη συνάντηση συμμετέχει και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να συνομιλεί με τον κ. Μαρινάκη και φορείς της πόλης, ενώ στο τραπέζι διακρίνονται τα διάσημα βενιζελικά, τα παραδοσιακά γλυκίσματα του νησιού.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα γλυκά ονομάστηκαν έτσι επειδή τα έφτιαξαν οι Λημνιές νοικοκυρές για να προσφέρουν στον Ελ. Βενιζέλο όταν αυτός επισκέφθηκε τη Λήμνο μετά την απελευθέρωσή της, το 1912.
tsipras-limnos

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, πάντως, δηλωσε ότι «είχα τη χαρά να βρεθώ ανάμεσα στους κατοίκους της Λήμνου».Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας δηλώνοντας πάλι μέσω Twitter ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη δύναμη στα δύσκολα να γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και να τα καταφέρνει. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες στεκόμαστε στο πλευρό των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Επίσκεψη στην 130 Σμηναρχία Μάχης».


tsipras-merarxia
tsipras-merarxia2Όλα είναι έτοιμα στη γενική γραμματεία όπου θα γίνει η ομιλία Τσίπρα

lesbos5
lesbos4
lesbos3
Έρημη είναι σήμερα η πόλη της Μυτιλήνης αφού τα καταστήματα είναι κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι φωτογραφίες της αγοράς είναι χαρακτηριστικές. 

katas2
katas3
katasiΣΧΟΛΙΑ (89)

Παιδιά

Υπομονή. Δεν τους θέλει ούτε η μάνα τους. Θα βγάλουν την τετραετία και μετά όχι μόνο δεν ξαναβγαίνουν στον αιώνα τών αιώνων, αλλά παίζει να μην μπουν ούτε στην βουλή. Εδώ θα είμαστε, συγκρατήστε το. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά γι'αυτό θα εξαντλήσουν όλη την τετραετία, μην τρέφετε αυταπάτες για εκλογές. Ελπίζουμε μόνο το κακό που θα έχουν κάνει μέχρι τότε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο, διότι ήδη είναι σχεδόν μη αναστρέψιμο.

ΤΟ 17

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑ-ΤΣΑΜΗ-ΤΣΙΠΑ===17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ---17 ΩΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ----17 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ

Γλιτσα

Του κάνανε την μούρη κρέας

Πάνος

Που είναι η λαοθάλασσα Φιντέλ Κάστρο του Αιγαίου ? Με τα ψέματα δεν γινεσαι ηγέτης αντιγραφέα κομμουνιστάκο.

Π. Τόκος

μπράβο Αλέξη. Το άτομο έχει αγγίξει την γελοιότητα λέμε.

ΚΙΜ

Θυμίζει μέρες Τσαουσέσκου τον Δεκέμβριο του 89....έτσι επισκεπτόταν και αυτός τις πόλης λίγες μέρες πριν την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος....φοβισμένος με διμοιρίες αστυνομικών ελάχιστοι φοβισμένοι οπαδοί ξωπίσω του και προπαγάνδα από την κρατική τηλεόραση!!!......την συνέχεια την γνωρίζετε !!!!ΜΥΤΙΛΉΝΗ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Black

"Είχα τη χαρά να βρεθώ ανάμεσα στους κατοίκους της Λήμνου σήμερα. Η Λήμνος είναι μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές γωνιές της πατρίδας μας." Ρε τον καθηστερημενο σαν να γραφει εκθεση τριτης δημοτικου.

ς

γεια σου μεγαλε τσιπρα ,εσενα θελουμε γιατι μονον εσυ μοιραζεις πονο αβαστακτο,σε αυτους που σε ψηφισαν ,και παλι θα σε ψηφισουν ειναι μαζοχες,κομπλεξικοι,ανωριμοι πολιτικα,τσιπρακο βαρα στο ψαχνο μοιρασε δυστυχια πεινα,φτωχεια κακομοιρια,παλι θα σε ψηφισουν τους αρεσει,τσιπρα ειναι γιδια,σε γουσταρουν,

Αλέκσης

ΦΕΡΝΩ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑ !!!

Έχει το θράσος ο προδότης

να τριγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος ! Ο θρασύτατος εκλογομάγειρας και γλύφτης των Τούρκων στα εθνικά ευαίσθητα ελληνικά νησιά ! Ούστ ! Προδότη !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4685275

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η εικόνα που αντίκρισε δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019 - Ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους

xrysovelwni

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη παραμένει υφυπουργός Εσωτερικών αλλά παραιτείται από τους ΑΝΕΛ - «Οι προσωπικές σας επιλογές για θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο» γράφει στον Πάνο Καμμένο

30
theodwrakis_arthro_new

Η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού ερμηνεύεται ως κατ' αρχήν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών - Σε εξέλιξη η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή για την στάση του κόμματος στη Βουλή

71